Antony Blinken'ın Türkiye ziyareti değerlendirildi: Çok sert bir azarlama

Eski İngiliz büyükelçi Craig Murray, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın zorlu geçen Türkiye ziyaretini yorumladı. "Blinken'in karşılanmaması ve uğurlanmaması çok sert bir azarlama" diyen Murray, bunun bir örneğini daha görmediğini söyledi.

İsrail'in Filistinlilere uyguladığı soykırımın en büyük destekçilerinden olan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Türkiye ziyareti günlerdir dünyanın gündeminde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'ye giderek randevu vermediği Blinken'i havaalanında karşılamaya üst düzey diplomatlar gönderilmedi.

YALNIZ GELİP YALNIZ GİTTİ

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Dışişleri Bakanlığı Amerika'dan Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan, Ankara Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı karşılanan Blinken, giderken de yalnız uğurlandı.

Antony Blinken'ın Türkiye ziyareti değerlendirildi: Çok sert bir azarlama

BİR ŞOK DA BAKAN FİDAN'DAN

Blinken, bir şok da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmesinde yaşadı. Bakan Fidan kendisine sarılmak için hamle yapan Blinken'a sadece elini uzatarak karşılık verdi. 

Antony Blinken'ın Türkiye ziyareti değerlendirildi: Çok sert bir azarlama - Resim : 2

İNGİLİZ DİPLOMAT: ÇOK SERT BİR AZARLAMA

İngiltere'nin eski Özbekistan Büyükelçisi olan dış politika Craig Murray, Blinken'ın zorlu geçen Türkiye ziyaretine dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Sosyal medya hesabı X'ten paylaşımda bulunan Murray, "Diplomatik pratik açısından Türkiye'nin Blinken'i havaalanında karşılamaması ve uğurlamaması çok sert bir azarlamadır." dedi.

Antony Blinken'ın Türkiye ziyareti değerlendirildi: Çok sert bir azarlama - Resim : 3

"22 YILLIK DİPLOMATLIĞIMDA BİR ÖRNEĞİNİ GÖRMEDİM"

22 yıllık diplomatlığı boyunca bunun bir örneğini görmediğini söyleyen Murray, "Şüphesiz çorbasına tükürdüler, çayına da işediler." sözleriyle durumla dalga geçti.

FİLİSTİN'E DESTEK VERDİĞİ İÇİN GÖZALTINA ALINMIŞTI

Murray paylaşımında, "Yaklaşan Gazze soykırımında Hamas ve Hizbullah'ın her türlü silahlı direniş eylemi benim desteğimi alacaktır. Eğer bu bir suçsa beni hapse geri gönderin." demişti.

Aynı gün Murray, Birleşmiş Milletler'in işgal altındaki Filistin topraklarıyla ilgili Özel Raportörü Francesca Albanese'nin, İsrail'in Gazze Şeridi'ne karşı devam eden kanlı savaşına derhal ateşkes sağlanması için dünya kurumuna müdahale etmesi çağrısında bulunan daha önceki bir X gönderisini yeniden yayınlamış ve "Uluslararası hukuka göre vahşet suçları sadece cezalandırılmakla kalmamalı aynı zamanda önlenmelidir." ifadelerini kullanmıştı.

Antony Blinken'ın Türkiye ziyareti değerlendirildi: Çok sert bir azarlama ile ilgili etiketler ABD İngiltere Türkiye Antony Blinken
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.