Antarktika'daki Türk Bilim Üssü'nde keşif heyecanı: Esrarengiz canlı!

Türk bilim insanları, geçici Türk Bilim Üssü’nün bulunduğu Antarktika’nın güneyinde daha önce rastlanmayan ve kimyasal yolla kendi kendine ışık üretebilen 'Beroe cucumis' canlısını ilk kez görüntüleyerek büyük bir başarıya imza attı.

Antarktika'da Türkiye adına araştırma yapan Türk bilim insanları, Türk Bilim Üssü’nün bulunduğu, halk arasında 'güney kutbu' olarak bilinen Antarktika’nın güneyinde daha önce rastlanmayan ve kimyasal yolla ışık üretebilen 'Beroe cucumis' canlısını ilk kez görüntüledi.

Antarktika'daki Türk Bilim Üssü'nde keşif heyecanı: Esrarengiz canlı!

EVRENSEL ÇAPTA ÖNEMLİ

Uzmanlara göre bu bilimsel keşif, insanlığın saf merakını tatmin etmesinin yanısıra, Jupiter'in uydusu Europa gibi ortamlarda astrobiyolojik öngörüler sağlayarak dünya dışı yaşam araştırmalarına katkıda bulunabilir.

Antarktika'daki Türk Bilim Üssü'nde keşif heyecanı: Esrarengiz canlı! - Resim : 2

 

SuperHaber | Cengiz Büyükuncu

Antarktika'daki Türk Bilim Üssü'nde keşif heyecanı: Esrarengiz canlı! ile ilgili etiketler Türk Türkiye Antarktika Keşif beroe cucumis

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.