Antalyaspor'un İsrailli oyuncularından saygı duruşu tepkisi! Kadro dışı kaldılar

Süper Lig'de bugün Gaziantep deplasmanına çıkacak olan Antalyaspor'da kriz yaşanıyor. Ligde bu hafta oynanacak tüm maçlardan önce İsrail'in Gazze'deki hastaneyi vurarak 500'den fazla sivili katlettiği olay sebebiyle saygı duruşunda bulunulacak. Bu karara uymak istemeyen Antalyaspor'un İsrailli futbolcuları Safouri ve Jehezkel’i Gaziantep maçı kadrosuna alınmadı.

Türkiye Futbol Federasyonu, ulusal yas ilan edilmesine sebep olan İsrail'in Gazze'deki hastaneyi vurarak 500'ü aşkın sivili katletmesi olayı sonrası bu hafta oynanacak maçlar öncesi saygı duruşu kararı aldı. Maçlara siyah bant takarak çıkılması ve maç öncesi saygı duruşunda bulunulması sonrası Antalyaspor'da kriz çıktı.

İSRAİLLİ FUTBOLCULAR TEPKİ GÖSTERDİ

Antalyaspor’un iki İsrailli futbolcusu Ramzi Safuri ve Sagiv Jehezkel, Süper Lig’de Filistin için alınan saygı duruşu kararını reddederek maça çıkmama kararı aldılar. İki futbolcu kararı kulübe iletti ve Gaziantep kadrosuna alınmadı.

“STADA DA GİTMEYECEĞİZ”

İki oyuncu açıklamasında, “Ülkeden gelen kötü haberler bizim için futbol oynamayı neredeyse imkansız hale getirdi. Buna ek olarak maçta İsrail’i kınamak için saygı duruşu düzenleneceğini öğrendik. Milli takımın oyuncuları olarak bu seremonide yer almayacak, stada da gitmeyeceğiz. Bunu yöneticilere belirttik. Burada bize karşı tutum çok sıcak ve gelecek günlerde yeni köprüler kuracak olanlar arasında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

TFF’DEN SAYGI DURUŞU VE SİYAH BANT KARARI

Lig’deki tüm karşılaşmalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşu yapılacak. Ayrıca isteyen kulüpler, siyah kol bantları ile sahaya çıkacak.

Antalyaspor'un İsrailli oyuncularından saygı duruşu tepkisi! Kadro dışı kaldılar ile ilgili etiketler İsrail Gazze Antalyaspor TFF
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.