Antalyaspor-Beşiktaş finalinde 11'ler belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Antalyaspor ile Beşiktaş karşı karşıya geliyor. İzmir'de şampiyonluğunu ilan eden Siyah-Beyazlılar, 3 gün sonra aynı statta bu kez "double" yapmak istiyor. Tarihinde 2. kez final gören Akdeniz ekibi ise müzesine ilk Türkiye Kupası'nı götürmek amacında...

Sezonu şampiyon tamamlayan Beşiktaş, İzmir'de zaferini ilan ettikten 3 gün sonra bu kez Ziraat Türkiye Kupası finalinde Antalyaspor'la karşı karşıya... Ligin son düzlüğünde istediği performansı sergileyemeyen Akdeniz ekibinde futbolcuların Kupa finaline odaklandığı, bu yüzden ligi rölantide götürdüğü biliniyor.

Son 6 yılda 3 lig şampiyonluğu kazanan Beşiktaş, 9 yıl sonra Kupa'da finale yükselmişti. Siyah-Beyazlılar'da hedefi sezonu çifte şampiyonlukla tamamlamak. Sergen Yalçın'ın takımında Ljajic forma giyemeyecek. Oğuzhan, Cenk, Aboubakar ve Hasic'in ise uzun süreli sakatlıkları bulunuyordu. Welinton ile Rachid Ghezzal'in durumu ise belirsiz...

Teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde tarihinde 2. kez Kupa'da finale yükselen Kırmızı-Beyazlılar'da ise eksik bulunmuyor. Antalyaspor 96'da oynadığı ilk finalde Galatasaray'a mağlup olmuştu.

ANTALYASPOR: Boffin, Bünyamin, Veysel, Kudryashov, Hakan, Nuri Şahin, Amilton, Fredy, Podolski, Gökdeniz

BEŞİKTAŞ: Utku, Rosier, Welinton, Vida, N'Sakala, Necip, Josef, Atiba, N'Koudou, Ghezzal, Larin

Antalyaspor-Beşiktaş finalinde 11'ler belli oldu

ANTALYASPOR-BEŞİKTAŞ MAÇI SAAT KAÇTA? HANGİ KANALDA?

Bornova Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanacak maçın hakemi Ali Palabıyık... 20.45'te başlayacak mücadele A Spor'dan naklen yayınlanacak.

İzmir'de şampiyonluğunu ilan ettikten sonra hemen İstanbul'a dönmeyen Beşiktaş, pazar günü akşam saatlerinde uçağa binmişti. Pazartesi gününü tesiste geçiren Siyah-Beyazlılar, dün akşam yeniden İzmir'e döndü. İki takımın teknik direktörleri maçın basın toplantısında şunları söyledi:

SERGEN YALÇIN: Beşiktaş'taki futbolculuk döneminde 2006 yılında siyah-beyazlı takımla yine İzmir'de Türkiye Kupası'nı kazanan Sergen Yalçın, "Düşüncemiz inşallah tarih tekerrür eder" dedi. Beşiktaş'ın teknik patronu, "Tek düşüncemiz kupayı kazanıp çifte kupayla ligi noktalamak. Buradan Göztepe'ye teşekkür etmek istiyorum. Hafta sonu oynadığımız maçta stat, zemin muhteşemdi. Göztepe Kulübü'ne yakışır, tüm takımlar için, milli takımlar için harika bir stat olmuş. Gerçekten çok yorulduk, çok eziyet çektik, çok fazla konsantre olduk. Aylardır birlikte çalışıyoruz. Sürekli bir stres var. Biz bile kenarda bazen, 'Yine mi maç oynuyoruz' diyoruz. Oyuncular da çok yoruldu ama sezonu kupayla kapatmak tek düşüncemiz" dedi.

Antalyaspor-Beşiktaş finalinde 11'ler belli oldu - Resim : 2

ERSUN YANAL: "Sonuçta bugün hayal ettiğimiz bir sonuca geldik. Hepimiz final için hazırız, zihinsel olarak hazırız, 20 yıllık sonra tekrarlanacak bir final var. Bu bizi heyecanlandırıyor. Tarih dündür, futbol ise bugündür. Futbolda biri sizi yener tarih unutulur. 5 yıl üst üste şampiyon olursunuz, biri sahada sizi yenerek bunu sonlandırır. 20 senedir finalde olmadığımız bir final var, umarım yarın kazanırız"

Antalyaspor-Beşiktaş finalinde 11'ler belli oldu ile ilgili etiketler Beşiktaş Antalyaspor Sergen Yalçın Ersun Yanal Ziraat Türkiye Kupası
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.