Antalya'da yaşlı kadının ‘itfaiye’ talebi yanlış anlaşıldı

Antalya’da evinin banyosunda mahsur kalınca havalandırma boşluğundan komşularına seslenip itfaiye talep eden Sultan Akkaya (65)'nın komşuları, talebi yanlış anlayınca yangın çıktığı zannederek Antalya itfaiyesini seferber etti. Yangın çıktığı düşünülen evin kapısını balyozla kırarak içeriye giren ekipler, yanan bir madde olmadığını görünce önce şaşkınlık yaşadı.

Dün 16.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki 5 katlı bir apartmanın 2’nci katında meydana gelen olayda; Yalnız yaşadığı öğrenilen Sultan Akkaya, evinin banyosuna girdiği sırada kapı üzerine kapandı ve kapı kulpu düştü. Akkaya, kulpu takıp kapıyı açmak istese de başarılı olamadı. Bunun üzerine Akkaya, havalandırma boşluğundan komşularına ‘itfaiye gönderin’ diye seslenerek yardım talep etti.

Antalya'da yaşlı kadının ‘itfaiye’ talebi yanlış anlaşıldı


KAPI KULPU DÜŞTÜ, KOMŞULARI YANGIN ÇIKTI ZANNETTİ

Komşular, Akkaya’nın yardım istemesini yangın zannederek durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarla birlikte olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı 4 itfaiye aracı, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, yangın hazırlığına başlarken, sağlık ekibi de apartman girişinde hazır bulundu.

Antalya'da yaşlı kadının ‘itfaiye’ talebi yanlış anlaşıldı - Resim : 2

YANGIN İHBARINA GELEN EKİPLER ŞAŞKINLIK YAŞADI


Akkaya’ya ait evin kapısını balyozla kırarak içeriye giren itfaiye ekipleri, herhangi yanan bir maddenin olmaması karşısında önce şaşkınlık yaşadı, ardından kapıyı açarak banyoda mahsur kalan Akkaya’yı kurtardı.

Antalya'da yaşlı kadının ‘itfaiye’ talebi yanlış anlaşıldı - Resim : 3

MAHALLE SOKAĞA DÖKÜLDÜ, BALKONLARDAN İZLEDİLER

Apartmanda yangın çıktığını sanan bazı mahalleliler sokağa döküldü, bazılarıysa balkon ve pencerelerinden olanı biteni meraklı gözlerle izledi. Yangın olduğunu zannedip çok korktuklarını söyleyen mahalle sakini vatandaşlar, ihbarın yanlış olduğunu sonradan anladıklarını dile getirdi.

Antalya'da yaşlı kadının ‘itfaiye’ talebi yanlış anlaşıldı - Resim : 4

Sağlık ekiplerince kontrol edilen Sultan Akkaya’nın ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Antalya'da yaşlı kadının ‘itfaiye’ talebi yanlış anlaşıldı ile ilgili etiketler Antalya itfaiye Yangın Sultan Akkaya’ yangın ihbarı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.