Antalya'da vatandaşlar köpek balığı sanıp nesli tükenmekte olan türü taşladı!

Antalya'nın kemer ilçesi sahilinde görüşen ve köpek balığı sanılarak taşlanan türün, nesli tükenmekte olan 'mavi yelken balığı' olduğu ortaya çıktı.

Turizmin merkezlerinden olan Antalya'nın Kemer içlesinde, kıyya yaklaşan bir canlı, köpek balığı sanıldı ve panik anları yaşandı. Taşlanarak kıyıdan uzaklaştırılmaya çalışılan canlının görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

Köpek balığı sanılarak taşlanan bu türün aslında nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan 'mavi yelken balığı' olduğu anlaşıldı

ÇOK NADİR GÖRÜLÜYOR

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, 'dünyanın en hızlı deniz canlısı' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren mavi yelken balığının zararsız olduğunu, sahil bölgeleri ile sığ sularda nadir görülebildiğini belirtti.

Vatandaşları balığa zarar vermemeleri konusunda uyaran Prof. Dr. Gökoğlu, "2,5 metre boya ulaşabilen, kılıç balığına benzeyen, genellikle sırt yüzgeci suyun dışında, kuyruk yüzgecinin üst lopu da suyun dışında yüzen bir balık türü. Bu balık, kıyılarımızdaki sardalya ve istavrit gibi balıklarla besleniyor. Akdeniz'de çok nadir görülen bir balık. Kimseye zararı olmayan bir balık türü. Vatandaşlarımız bunu gördüğü zaman köpek balığına benzetiyor. Zaman zaman bu tür görüntüleri görüyoruz. Özellikle son zamanda, Mısır'daki köpek balığı vakasından sonra bir panik var. Dolayısıyla bu tür görüntüler vatandaşı paniğe sokuyor. Aslında korkmaya gerek yok, zararsız ve kendi halinde bir balık türü. Vatandaşlarımız Antalya Körfezi'nde rahatlıkla denize girsin, korkmasınlar, bir sıkıntı yok" dedi.

Antalya'da vatandaşlar köpek balığı sanıp nesli tükenmekte olan türü taşladı! ile ilgili etiketler Antalya Köpekbalığı İstilası Kemer
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.