Antalya’da başlayıp İstanbul’da süren skandal soruşturma

Kazakistan’da yaşayan ve FETÖ üyesi oldukları iddiası ile pasaportları iptal edilen Hamza Sarı ile Tarık Volkan Oskay, Türkiye’de skandal bir soruşturma başlattılar. İki FETÖ üyesi şüphelisi olduğu öne sürülen kişinin, bir avukat aracılığı ile verdikleri şikayet dilekçesi üzerine, Türkiye’nin Almata Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz ile 2 ticaret ateşesinin yanı sıra, 3 işadamı hakkında iftira, şantaj ve tehdit iddiasıyla soruşturma açıldı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye, devletin en önemli yerlerine sinsi bir şekilde girerek, ajanlık faaliyetlerini sürdüren FETÖ ile mücadelesine devam ediyor.Önce 17-25 Aralık ve 7 Şubat soruşturmaları, ardından 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası yüzlerce FETÖ üyesi yurt dışına kaçtı.Dünyanın çeşitli ülkelerine firar eden FETÖ üyelerinin, bulundukları ülkelerden Türkiye aleyhine yaptıkları faaliyetlerini hız vermeden devan ettirdikleri ortaya çıktı.

KAZAKİSTAN’DAKİ FETÖ ÜYELERİ HAREKETE GEÇTİ

Kazakistan, FETÖ üyelerinin en çok bulunduğu ülkeler arasında bulunuyor. Kazakistan’ın Almaata Şehri’nde yaşayan ve FETÖ üyesi oldukları öne sürülerek pasaportları iptal edildiği öğrenilen, Hamza Sarı ile Tarık Volkan Oskay’ın, Türkiye’de skandal bir soruşturma başlattıkları belirlendi. İki FETÖ’cü şüphelisinin, bir avukat aracılığı ile verdikleri şikayet dilekçesi üzerine, Türkiye’nin Almata Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz ile 2 ticaret ateşesi ve 3 işadamı hakkında iftira, şantaj ve tehdit iddiasıyla soruşturma açıldı.

SKANDAL SORUŞTURMADA ALMAATA BAŞKONSOLOSU DA ŞÜPHELİ GÖRÜLÜYOR

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, skandal soruşturma bundan bir yıl önce başladı. Gezi Parkı olayları sırasında Dolmabahçe’de bombalı saldırıya adları karıştığı bilinen, ayrıca 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası FETÖ üyesi oldukları iddiası ile hakların da soruşturma açılan ve pasaportları da iptal edilen, Hamza Sarı ile Tarık Volkan Oskay, Antalya’da bulunan bir avukata vekaletname verdiler. İki FETÖ üyesi şüphelisi, verdikleri vekaletname ile birlikte bir de dilekçe hazırlayarak Türkiye’nin Almata Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz, Almaata Türk Ticaret Ateşesi Osman Elgün, Astana Ticaret Ateşesi Sertaç Güner, Müsiad Astana Temsilcisi Burak Karaaslan, yine Müsiad Almata temsilcisi Can Kantoğlu ile Türk ve Kazak İşadamları Birliği Başkanı Fırat Develioğlu’ndan iftira, şantaj ve tehdit iddiası ile şikayetçi oldular. Antalya Cumhuriyet Savcılığı, iki FETÖ şüphelisinin kim olduklarını araştırmadan,verdikleri şikayet dilekçesini inceledikten sonra dosyayı, iki FETÖ şüphelisi şikayet ettiği kişilerin araştırılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yolladı. İstanbul’daki Genel Soruşturma Savcılığı da gelen soruşturmayı devam ettirerek, dilekçede adı geçen kişilerin ifadelerinin alınmasını istedi.


TÜRK İŞADAMLARINA KURULAN FETÖ TUZAKLARI BELGELERİ DOSYAYA KONULDU

SuperHaber; Hamza Sarı ile Tarık Volkan Oskay adlı FETÖ üyesi şüphelinin şikayeti sonrası, haklarında soruşturma açılan başkonsolos ve işadamlarının, kendilerine kurulan kumpasların belgelerini dosyaya koyduklarını öğrendi. Bu belgelere göre, FETÖ şüphelisi Sarı ve Oskay,örgüte karşı savaş açan ve illegal faaliyetlerini resmi makamlara bildiren bir işadamını, sebepsiz yere Kazankistan’dan sınır dışı ettirdiler. Organize şekilde hareket eden Kazakistan’daki FETÖ üyesi şüphelilerin, yapılanmalarını ile hareket tarzlarını bilen Türk vatandaşları, işadamları ve başkonsolos dahil, diğer konsolosluk çalışanlarını, sosyal medya üzerinden tehdit ettikleri, şantaj yaptıkları ve çeşitli baskılar kurdukları anlaşıldı.

PENSİLVANYA’DAN GELEN TALİMATLA HAREKET EDİYORLAR

Yine yapılan araştırmada, Hamza Sarı’nın, 2019 yılında başkonsolos, ticaret ateşeleri ve Kazakistan’da FETÖ ile mücadele eden Türk işadamlarına Pensilvanya’dan gelen talimatla saldırıya geçtikleri de belirlendi. Sarı’nın Kazakistan’da bulunan şantiyelere giderek,Türk işadamlarına karşı işçileri kışkırtmak için çeşitli fotoğraflar çekerek, şantaj boyutlarına ulaşan terör eylemleri algısı yarattığı ortaya çıktı.

“FETÖ MAĞDURU OLANLARIN İFADELERİ ALINIYOR”

FETÖ şüphelisi iki kişinin şikayeti ile ifadeleri alınması için polise yazı yazılması üzerine, haklarında soruşturma açılan işadamlarının yakınları adeta isyan ettiler. SuperHaber’e konuşan işadamlarının yakınları, ”Aslında FETÖ mağduru olan iş adamlarının da ifadeleri alınıyor. Bu iki FETÖ şüphelisi, daha önce yaptıkları bu faaliyetlerle ilgili ayrıca soruşturma açıldığı ve dava dosyasına bu kişilerin iş adamlarını, bir avukata verdikleri vekaletnameler üzerinden mağdur etmek için sahte şikayetlerde bulunuyorlar. Bu şikayet üzerine, bir savcı ilk defa şikayetçi tarafından araştırmaya gidiyor. Bu araştırma sonucunda, şikayet eden bu kişilerin FETÖ iltisaklı oldukları ve Türkiye ile Kazakistan’da karıştıkları olaylar da belgelendiği halde ifadeleri alınmak için harekete geçiliyor. Buradaki amaç, Türk işadamları ile bürokratlarını yıldırmak ve ayrıca itirbarsızlaştırmak için sahte suçlar isnat ederek, Türkiye'de soruşturma açtırmak. Ardından da bu soruşturmadaki belgeleri tahrif ederek, Kazak makamlarını yanıltarak bu şahısların Kazakistan’da zor duruma düşmeleri olduğu anlaşılıyor.” şeklinde konuştular.

FETÖ şüphelisi Tarık Volkan Oskay'ın, Kazakistan’a kaçan FETÖ üyesi şüphelilere, konaklama ve ev bulmalarına yardımcı olduğu biliniyor.

Antalya’da başlayıp İstanbul’da süren skandal soruşturma ile ilgili etiketler FETÖ soruşturma Kazakistan tarık volkan oskay hamza sarı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.