Antalya ve çevre illerde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı - 1 Mayıs Haberleri

Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı.

Antalya'da sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri Aydın Kanza Parkı'nda bir araya geldi. Grup, sloganlar atarak Güllük Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Çeşitli pankartlar taşıyan katılımcılar, davul ve zurna eşliğinde halay çekerek emek ve dayanışma gününü kutladı. Polis ekipleri eşliğinde gerçekleşen yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Burada sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin konuşmaları yapıldıktan sonra grup dağıldı.

Muğla'da ise sendika temsilcileri, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Muğla Akyol Pazaryeri'nde toplanan katılımcılar sloganlar eşliğinde Muğla Sosyo Kültürel etkinlik alanına yürüdü. Sendika temsilcileri, işçilere daha yüksek ücretler ve özlük haklarının iyileştirilmesi taleplerini dile getirdi. Kutlamalara Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal ile sendika başkanları, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Isparta'da kutlamalar 6 Mart Spor Salonu'nun önünde başladı. Ellerinde dövizlerle yürüyen grup, tren istasyonunda basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.

Burdur'da ise işçi sendikaları üyeleri Çatalpınarı mevkisinde toplandı. Gazi Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş yapan kalabalığa Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de katıldı. Şeker-İş Burdur Şubesi Başkanı Mustafa Onay, 1 Mayıs'ın emeğin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın günü olduğunu belirtti ve ekonomik zorluklara dikkat çekti. Konuşmaların ardından halaylar çekilerek etkinlik sonlandı.

AA

Antalya ve çevre illerde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı - 1 Mayıs Haberleri ile ilgili etiketler Antalya Burdur Isparta Muğla 1 Mayıs
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.