Anne ve babasını öldürüp intihar etti

KKTC'de dehşete düşüren bir olay yaşandı. Henüz 14 yaşında olan Çınar Çobanoğlu adlı çocuk, emekli astsubay olan babasının beylik tabancası ile önce annesi ile babasını öldürdü. Ardından da aynı silahla kendisini vurarak intihar etti. Evin büyük oğlu ise komşulara "beni kurtarın" diye sığındı. Korkunç olayın tanığı küçük çocuğu nasıl bulduğunu, anne ve babasının öldüğü yeri ve kendilerine sığınan ağabeyin yaşadığı korkuyu tüm detayları ile anlattı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 8 Ocak sabahına korkunç bir olayla uyandı.

14 yaşındaki bir çocuk anne ve babasını öldürdükten sonra aynı silahla intihar etti.

Dehşete düşüren olay Geçitkale'de yaşandı. 

Dehşete düşüren olayın ortaya çıkmasının ardından evin olduğu bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. 

Olayla ilgili ilk bulgular, 14 yaşındaki Çınar Çobanoğlu’nun annesi Bengü Çobanoğlu ile emekli astsubay olan babası İbrahim Çobanoğlu’nu vurarak intihar ettiği yönünde.

Olayın en yakın tanığı ise "beni kurtarın" diye komşulara sığının ailenin büyük oğlu Eralp Çobanoğlu. Şokta olduğu belirtilen 18 yaşındaki gencin Mağusa Polisi Müdürlüğü’nde ifadesi alındı. 

Cinayeti kimin işlediğiyle ilgili çok yönlü soruşturma ise devam ediyor. Polis cinayetle ilgili yaptığı incelemelerde evin içerisinde 2 boş kovan buldu. Korkunç olayda kullanılan tabanca ise delil olarak polis tarafından alınarak kriminal incelemeye gönderildi.

HASTANEDE ÖLDÜ

KKTC'de yayın yapan Kıbrıs Postası gazetesinin haberine göre 14 yaşındaki Çınar Çobanoğlu, 48 yaşındaki annesi Bengü Çobanoğlu ve babası 52 yaşındaki İbrahim Çobanoğlu'nu uyudukları sırada tabanca ile öldürdükten sonra aynı silahla kendisini de yaraladı.

Anne ve babasını öldürüp intihar etti
Bengü Çobanoğlu (48)
Anne ve babasını öldürüp intihar etti - Resim : 2
İbrahim Çobanoğlu (52)

 

Babasının beylik silahı ile kendisini yaralayan 14 yaşındaki Çınar Çobanoğlu kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Anne ve babasını öldürüp intihar etti - Resim : 3
Çınar Çobanoğlu (14)

 

Anne, baba ve çocuğun ölümüne yol açan tabanca, mermiler , boşk kovanlar ve şarjör inceleme yapılmak üzere Balistik İnceleme Şubesi'ne gönderildi.

Polisin kayıp kovanın tespiti için patlayıcı madde dedektör köpeği ile arama yapacağı belirtildi.

POLİSTEN İLK AÇIKLAMA

Geçitkale'deki korkunç cinayetlerin ardından polisten yapılan açıklama şu şekilde,

"08.01.2021 tarihinde, saat 03.30 sıralarında, Geçitkale'de sakin İbrahim Ç.(E-52) ve Bengü Ç.(K-48) ikametgahlarının yatak odası içerisinde tabanca ile vurulmak suretiyle olay yerinde yaşamlarını yitirmişlerdir. Yine aynı ikametgah içerisinde bulunan 14 yaşındaki Çınar Ç. (E-14) ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmiştir. Olayla ilgili polis soruşturması çok yönlü olarak devam etmektedir."

GÖRGÜ TANIĞI : “BENİ KURTARIN, BENİ EVİNİZE ALIN” DİYE YALVARDI

Geçitkale’deki dehşete düşüren olayın görgü tanığı İbrahim Gamar aile faciasıyla ilgili yaşadıklarını Yenidüzen gazetesine tüm çıplaklığı ile anlattı. anlattı.

Sabaha yakın saat 03.00 sıralarında evin kapısının şiddetli bir şekilde çalındığını belirten Gamar, üç kişinin hayatını kaybettiği Çobanoğlu ailesinin büyük oğlu Eralp Çobanoğlu’nun “Beni kurtarın, beni evinize alın” diye yalvardığını söyledi.

Anne ve babasını öldürüp intihar etti - Resim : 4
Görgü tanığı İbrahim Gamar

 

Hemen olay yerine koştuğunu ifadene eden görgü tanığı Gamar, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Sabah 3’ü geçmişti saat. Bizim kapının şiddetli bir şekilde çalındığını duydum. Hanımla beraber koşarak gittik. Ben açtığımda şoka uğradım. Kapımızı ailenin büyük oğlu Eralp çalıyordu. Kapıyı açtık, Eralp ‘Amca koşun koşun kurtarın beni.. Çınar bana ateş etti, koşun bakın kendine de bir şey yaptı galiba’ diyordu… ‘Beni evinize alın’ diyordu. Eralp’i eve aldık. Ben de hemen evlerine girdim. Herhangi bir silah sesi duymadım. Eve girdiğimde çocuğu (Çınar’ı) oturur vaziyette buldum. Hemen 112’yi ve polisi aradım. 03.16’da 112’yi, bir dakika sonra polis karakolunu aradım. Ambulans geldi, ambulans şoförü benden yardım istedi. O ana kadar ben bir şey anlamadım. Anne baba hayatını kaybetmişti ancak Çınar Çobanoğlu hayattaydı. Ben kendisini bulduğumda yatakta oturur vaziyette yere doğru eğilmişti. Ambulans geldiğinde Çınar’ı sedyeye taşıdık, o an onun da vurulduğunu anladım. Çünkü çocuk kanlar içindeydi. Hala inanmak istemiyorum. Şok içindeyim. Ben eve girdiğimde anne ve baba yatak içerisinde ölü vaziyetteydiler”

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.