Anne, çocuklarına yaptığı masrafları geri istedi!

Tayvan'da bir anne iki çocuğunun eğitim masraflarını geri ödemeleri şartıyla karşılamaya karar verdi. Bunun için iki çocuğuna da meslek sahibi oldukları andan itibaren yapılan harcamaları geri alacağını dair sözleşme imzalattı.

Luo soyisimli kadın 1997'de o dönem 20 yaşındaki oğluyla, mezun olduktan sonra aylık gelirinin yüzde 60'ını annesine ödemesini öngören bir sözleşme imzalamıştı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; oğlu bu parayı birkaç yıl ödemeyince anne mahkemeye gitti. Oğlu, mahkemeye bir annenin oğlundan yetiştirme bedeli talep etmesinin yanlış olduğunu anlatmaya çalışsa da karar annenin lehine verildi.

Kontratın hala geçerli olduğu vurgusunu yapan mahkeme diş hekimi oğulun ödemeleri faiziyle yerine getirmesine hükmetti.

KENDİNE BAKMAYACAKLARINDAN KAYGI DUYDU

Sadece soyadı Luo olarak açıklanan anne, eşiyle boşanmasının ardından iki oğlunu tek başına yetiştirdi. Luo, iki oğlunu da diş hekimliği fakültesine yollayabilmek için yüzbinlerce dolar harcadığını, ancak yaşlandığında kendisine bakmayacaklarından kaygı duyduğunu anlattı.

Bu nedenle de her iki oğluyla da, mezun olduklarında okul ücretini geri ödemek için kazançlarından toplamı 1,7 milyon dolar ödemelerini şart koşan bir sözleşme imzaladı.Büyük oğul, annesiyle mahkeme dışında anlaşmaya varıp, daha az bir para ödeyerek uzlaşmaya gitti.

AİLELERİNE BAKMAKLA YÜKÜMLÜLER

Tayvan'daki medeni kanuna göre yetişkin çocuklar ebeveynlerine bakmakla yükümlü.

Bir Yüksek Mahkeme Sözcüsü BBC'ye yaptığı açıklamada, yargıçların kontratın geçerli olduğunu düşündüklerinden ve Chu'nun bir yetişkin olarak herhangi bir zorlama olmadan imza attığı için bu kararı verdiklerini söyledi.

Tayvan'daki medeni kanuna göre, yetişkin çocuklar yaşlı ebeveynlerine bakmakla yükümlü. Ancak başkent Taipei'deki Cindy Sui çoğu anne ve babanın yaşlılıklarında kendilerine bakmamaları halinde çocuklarına dava açmadıklarını söylüyor.

Anne, çocuklarına yaptığı masrafları geri istedi! ile ilgili etiketler Tayland Anne masraflarını geri istedi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.