Temeli kayan apartman yıkılıyor

Ankara'da yapılan inşaat kazısı sonrası temelinde kayma meydana gelen Açelya apartmanı kontrollü bir şekilde yıkılıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yıkıma başlanan binanın çevresinde incelemeler yaparak yetkililerden bilgi aldı.

 Temeli kayan apartman yıkılıyorİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çankaya'da çökme riski bulunduğu için yıkımına başlanan binanın çevresinde inceleme yaptı.

Bakan Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve Ankara Valisi Vasip Şahin, İleri Mahallesi Altay Sokak'ta yıkımı devam eden Açelya Apartmanı'ndaki çalışmalara ilişkin incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Temeli kayan apartman yıkılıyor - Resim : 2

İncelemelerinin ardından bölgedeki mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileğinde bulunan Soylu, bir vatandaşın "Mağdur olduk." demesi üzerine "Devlet, kimseyi mağdur etmez." ifadesini kullandı.

Yıkım çalışması yapan ekiplere çorba ikramında bulunan Türk Kızılay gönüllülerinin hatıra fotoğrafı talebini geri çevirmeyen Soylu, daha sonra alandan ayrıldı.

HASSAS CİHAZLARLA ÖLÇÜM YAPILIYOR

Yıkımına devam edilen Açelya Apartmanı'nın çevresindeki binalarda da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri tarafından lazerle sürekli ölçüm yapılıyor. Yıkım çalışmaları sırasında diğer binalarda meydana gelebilecek hareketlilikler hassas cihazlarla tespit ediliyor.

Bölgedeki geniş güvenlik önlemleri sürerken, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AFAD Başkanı Hamza Taşdelen ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen sık sık yıkım alanına gelerek ekiplerden bilgi aldı.

Temeli kayan apartman yıkılıyor - Resim : 3

Çalışmaların gece boyunca da devam etmesi beklenirken, aydınlatma için projektörler de alana getirildi. Binanın kendi kendine çökmeden kontrollü bir şekilde yıkılmasının 2 günü bulabileceğini söyleyen ekipler Açelya Apartmanın yıkımın ardından çevredeki diğer 20 binanın oturmaya uygun olup olmadığı hakkında rapor düzenleneceğini belirtti.

Temeli kayan apartman yıkılıyor - Resim : 4


SERBEST BIRAKILDILAR

Öte yandan, Ankara'nın Çankaya ilçesinde yapılan inşaat kazısında Açelya Apartmanı'nın temelinde kayma oluşması nedeniyle, süren soruşturmada gözaltına alınan inşaat müteahhidi Süleyman A., hafriyat şirketi sahibi Serkan K. ve kepçe operatörü Özkan K., tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Temeli kayan apartman yıkılıyor - Resim : 5

 

Temeli kayan apartman yıkılıyor ile ilgili etiketler Ankara açelya apartmanı yıkım bakan soylu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.