Ankara'da mutasyonlu virüs çıkan apartmana karantina!

Ankara Keçiören'de 21 dairelik bir apartman mutasyonlu koronavirüs iddiasıyla karantinaya alındı. Gelen son dakika bilgisine göre apartmanda 6 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Virüsün apartman toplantısı nedeniyle yayıldığı öne sürüldü.

Keçiören'deki 21 dairelik apartmanda 31 Ocak'ta güvenlik sistemi kurulması amacıyla toplantı yapıldı. İddiaya göre toplantıya koronavirüslü bir kişi katıldı ve fiziksel mesafeye, maske kuralına uyulmadı.

 FİLYASYON EKİPLERİ TEST YAPTI

Durumu öğrenen filyasyon ekipleri 21 daireden oluşan 56 kişiye PCR taraması yaptı. Taramada 10 daireden 6 kişinin sonucu pozitif çıkarken 25 kişinin ise temaslı olduğu sağlık ekiplerince tespit edildi. Testleri negatif çıkan diğer 25 kişi ise normal hayatlarına devam ettiği öğrenildi.

Ankara'da mutasyonlu virüs çıkan apartmana karantina!

ACİL KAPATILDI

Yaşanan son dakika gelişmesi üzerine apartman giriş ve çıkışlara kapatıldı. Sağlık durumları iyi olan koronavirüs hastaları, evlerinde ilaç tedavisine başladı. Binada oturanların temel ihtiyaçları ise, yakınları tarafından karşılanıyor.

 Apartman sakinlerinden Osman Eroğlu, “Toplantıya katılan bir kişide koronavirüs testi pozitif çıkıyor. Daha sonra bu 5 kişiye bulaşıyor. Bu toplantıya o 6 kişiden 3’ü katılıyor ama onlarda bu durumun farkında değiller. Mutasyonlu çıkınca, bize de testler yapıldı. Bizim testler negatif çıktı. Diğer 4 kişi ise hastanelerde yatıyor ve gözetim altında tutulduğunu öğrendik. Binaya şuan girişler ve çıkışlar yasak. Ayın 13’üne kadar karantinadayız. İhtiyaçlarımızı akrabalarımız karşılıyor bazen de markette çalışanlar getiriyor” diye konuştu.

Ankara'da mutasyonlu virüs çıkan apartmana karantina! - Resim : 2

Ankara'da mutasyonlu virüs çıkan apartmana karantina! ile ilgili etiketler Ankara Virüs Karantina mutasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.