Ankara'da MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama! 5 işçi şehit oldu

Ankara Elmadağ'da, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama meydana geldi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), patlamada 5 işçinin şehit olduğunu bildirdi.

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bulunan MKE roket ve patlayıcı fabrikasında sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, fabrikanın üretimhane bölümünde meydana gelen patlamada, 5 işçinin şehit olduğu belirtildi.

5 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), patlamada 5 işçinin şehit olduğunu bildirdi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Bakanlık, açıklamayı şu ifadelerle duyurdu;

"Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır."

2 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"10 Haziran 2023 günü saat 08.50 sıralarında Elmadağ ilçemizde faaliyet gösteren MKE Barutsan Fabrikası içerisinde meydana gelen patlama ve 5 işçinin ölmesine ilişkin olayla ilgili olarak Elmadağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal iki Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş olup bizzat olay yerinde inceleme ve tespitlere başlamışlardır. Olayın adli boyutu tüm yönleriyle araştırılmakla soruşturma titizlikle sürdürülmektedir."

PATLAMANIN NEDENİNİ ANKARA VALİSİ ŞAHİN AÇIKLADI

Ankara Valisi Vasip Şahin, "Saat 08.45 sıralarında MKE'ye bağlı fabrikamızda dinamit yapımında hazırlanan bölümde bir patlama meydana gelmiş, maalesef 5 işçimiz hayatını kaybetmiştir. Allah rahmet eylesin. Cumhuriyet savcılarımız inceliyor. Daha geniş açıklamaları, net bilgileri sizlerle paylaşacağız. Çalışan 5 işçi var. Göçük altındaki işçilerin tamamına ulaşıldı" ifadelerini kullandı.

Ankara'da MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama! 5 işçi şehit oldu

Fabrikada patlama olduğunu öğrenen çalışan yakınları da fabrikanın önüne akın etti.

 

Ankara'da MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama! 5 işçi şehit oldu ile ilgili etiketler Ankara patlama Fabrika
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.