Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nda temel atıldı!

142 kilometre uzunluğundaki Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın temel atma töreni bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de toplu açılış ve temel atma töreninde konuştu.

 Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Rabbim ömür verirse bu fabrikaların tamamının inşa edilip harıl harıl çalıştığını hep birlikte göreceğiz. Bugün açılışını yapacağımız eserler arasında Anaokulundan ilkokulununa, her seviyede derslik, spor salonu ve 100 yataklık pansiyon yer alıyor.

"BUGÜN KAYSERİ'YE 54 MİLYAR LİRALIK MÜJDEYLE GELDİK"

Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetin karşısında olduğumuzu tekrarlayarak, Doktor Ekrem Karakaya kardeşimizi bir kez daha yad ediyorum. Bugün Kayseri'ye 54 milyar liralık müjdeyle geldik.

Kayseri Büyükşehir Belediyemiz, toplu konuttan yol ve bulvar yapımından alt üst geçitlere, spor tesislerinden sosyal hizmet birimlerine kadar tam 105 kalem eseri sizlere kazandırdı. Yatırımlarımızın Kayseri'ye hayırlı olmasını diliyorum.

"ONLAR YAPSA YAPSA SÖKÜLEN MUSLUĞU TAKARLAR"

Ülkemizi tarihinde ilk kez YHT konforuyla biz tanıştırdık. Kayseri'yi de bu ağa dahil ediyoruz.

Belediyelerimizi her alanda destekliyor, yaptıkları eserlerden gurur duyuyoruz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Tüm bu yatırımların şehrimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bunları Bay Kemal yapabilir mi? Yavru muhalefet yapabilir mi? Onlar yapsa yapsa sökülen musluğu takarlar. Kayseri-Ankara arası trenle 2 saatlik mesafeye düşecek.

Bizim hayallerimiz var. Unutmayınız. Hayalleri olmayanların hedfeleri de olmaz.

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYI DA BELLİ SEÇİM TARİHİ DE"

Açılışını yaptığımız yatırımlar arasındaki alışveriş merkezimizle Cam Elyaf fabrikamıza yeniden hayırlı olsun dileklerimizi ileteceğiz. Bizim siyasetimizi eser ve hizmet siyasetidir. Bu konuda bizimle yarışacak kimseyi bulamazsınız.

Muhalefet daha Cumhurbaşkanı adayını açıklayamadı. Cumhur İttifakı'nın adayı da belli seçim tarihi de. (6'lı masa) Sağıra yatıyorlar

"SİYASETTE ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞLE YOL YÜRÜNMEZ"

Bu tavırlarıyla kendilerine güvenleri olmadığını söylüyorlar. Ülkeyi yönetme sorumluluğunun altına girecek yürekleri bulunmadığını söylüyorlar. Yönelecek hedefleri olmadığını söylüyorlar. Kaçak güreşerek yerimiz dar türküsünü söylüyorlar. Sosyal medyada nasıl efelendikleri büyükelçilerden aldıkları güvenle seslerini nasıl yükselttiklerine bakmayın. İşin aslı budur. İşin aslı bunların ülkeyi yönetmek için hazırlıkları olmadıklarıdır. Eğitimden sağlığa, savaşından salgınına bunca yükün altına girerler mi acaba. Girmezler. Dünde öyleydi bugünde böyle yarında böyle olacaklar. Kendi adımıza değil ülke adına üzülüyoruz.

Demokrasi de iktidar kadar muhalefetin kalitesi de önemli. Siyasette armut piş ağzıma düşle yol yürünmez. Gönüller kazanacaksınız. Ben şimdi buradan ana kademeye sesleniyorum. Kadın kollarına gençlere sesleniyorum. 10 ay kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız. Yetki alırsanız da hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan programları hayata geçireceğiz. Bunlar hayalimiz yok bize oy verin diyenlerse haddini bildireceğiz. Türk milleti bu tezgaha gelir mi. Küresel krizin ülkemize etkisinden aldıkları cesaretle daldıkları pembe rüyadan beraberce uyandırmaya hazır mıyız."

"Birileri bugün yapacağımız açılışlara ve temel atmalara inanmayıp yalanla, iftira ile işi sulandırmaya çalışacaktır. 2003 yılında Kayseri'ye yaptığımız ziyarette 130 fabrikanın birden temelini atmıştık. Bundan 19 yıl önce attığımız o temellere birileri yine bıyık altından gülmüş, bu kadar sayıda fabrikanın yapılmayacağını iddia etmişti. Fabrikaların tamamı hizmette.  Şimdi de 1200 fabrikalık OSB'nin müjdesini sizlerle paylaşıyoruz. İnşallah rabbim ömür verirse bu fabrikaların tamamının harıl harıl çalıştığını hep birlikte göreceğiz. 

Üniversitelerin tamamlanan yatırımlarını hizmete açıyoruz. Gençlik merkezi, yurt yenilemesi, futbol sahası yenilemesi işlemleri tamamlandı. Büryan, Develi, Sarız, Yahyalı ilçe hastaneleriyle birlikte çok sayıda aile sağlığı merkezi hizmete girdi. Bugün karşımda bu muhteşem katılımı görünce gerçekten sizlerle ne kadar övünsem azdır, rabbime hamd ediyorum. Bana sizler gibi millete hizmet etme şerefini lütfettiği için hamdolsun. Toplam yatırım tutarı 3 milyar 788 milyon lirayı geçen bu tutarı Kayserimize hayırlı olmasını diliyor ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Yerel yönetimlerden özellikle doğmuş bir siyasi olarak belediyelerimizi her anlamda destekliyoruz. Emeği geçen başkanlarımızı ve herkesi tebrik ediyorum. Bugün çeşitli organize sanayi bölgelerinde tamamlanan özel yatırımlarında resmi açılışlarını yapıyoruz.

"ONLAR ANCAK SÖKÜLEN MUSLUĞU TAKAR"

Tüm bu yatırımları Bay Kemal yapabilir mi? Onlar ancak sökülen musluğu takarlar. Kayseri-Ankara arası trenle 2 saatlik mesafeye düşecek.

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nda temel atıldı! ile ilgili etiketler Erdoğan Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı' temel atma
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.