Ankara Valisi Vasip Şahin sokak köpekleri için harekete geçti! Belediyelere yazı gönderdi...

Başıboş sokak köpeklerine karşı Ankara Valisi Vasip Şahin harekete geçti. Valilik, sokak köpeklerinin toplanması ve kısırlaştırılması dahil her türlü önlemin alınması için ilgili birimlere yazı gönderdi.

Artan sokak köpeği popülasyonunun halk sağlığı ve can güvenliği için oluşturduğu tehdide karşı Ankara Valiliği harekete geçti. Valilik, belediyelerden sokak köpeklerinin toplanması ve kısırlaştırılması dahil her türlü önlemi almasını istedi.

Ankara Keçiören’de sokak köpeği saldırısına uğrayan 10 yaşındaki Tunahan Yılmaz’ın ardından; Çankaya’da lise öğrencisi Ahmet Furkan Tanrısever, Polatlı’da 9 yaşındaki Mehmet Dinç ve Altındağ’da ise bir ilkokul öğrencisi daha saldırıya uğramıştı. Yaşanan olayların ardından harekete geçen Ankara Valiliği, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre sokak hayvanlarının belediyelerin sorumluluğunda olduğunu belirterek, artan sokak köpeği popülasyonunun halk sağlığı ve can güvenliğine yarattığı tehdide dikkat çekti. Ankara Valiliği belediyelere gönderdiği resmi yazıda sokak hayvanlarının bakımevlerine alınarak toplanması, kısırlaştırılması dahil her türlü önlemin alınmasını istedi.

 

İKİSİ MERKEZ 4 İLÇEDE YARALANMA VAKASI YAŞANDI

Ankara’da son bir ay içinde yaşanan başıboş sokak köpeği saldırıları sonrası Ankara Valiliği harekete geçti. Valilik gönderdiği resmi yazıda sahipsiz sokak hayvanları popülasyonunda yaşanan artışın halk sağlığı ve can güvenliğine yarattığı tehdite dikkat çekerek, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde belediyelerin harekete geçmesini istedi. Ankara’da son bir ay içinde 2’si merkez 4 ilçede yaşanan sokak köpeği saldırılarında 9 ve 15 yaş arasında çocuklar yaralanmıştı.

 

CAN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR

Ankara Valiliği’nin gönderdiği resmi yazıda yer alan bilgilere göre; “Son yıllarda sahipsiz sokak hayvanları popülasyonunda meydan gelen artışın ilimizde toplum sağlığı ve çevre temizliği üzerine olumsuz etkileri bulunmaktadır. Bunun yanında son yaşanan vakalar göstermiştir ki insanların can güvenliğini de tehdit eder boyuta gelmiştir. Meydana gelen ısırma vakaları yaralanma ve ölümlere varan olaylar ile sonuçlanmakta, insanların günlük yaşantılarını kısıtlamakta ve toplumsal huzursuzluk yaşanmaktadır” denilerek, halk sağlığının ve can güvenliğinin korunması amacıyla sahipsiz hayvanların bakımevlerine alınması, kısırlaştırılması dahil başkaca her türlü önlemin alınarak kanun ve yönetmeliklere uygun şekilde belediyelerce yapılması istendi.

KALAN 80 İLDE DE UYGULANMALI

Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tek ihtiyaç vatanını milletini seven bir Vali ve yeminine sağdık, halk sağlığını koruyacak Veteriner Hekimlerdir. Sayın Ankara Valisi Vasip Şahin’e kanunu okuduğu ve uygulanması emrini verdiği için teşekkür ederiz! Kalan 80 il Valisinden de insan onuruna ve görevinin sorumluluğuna yakışır duruşu bekliyoruz! #BaşıboşKöpekOlmaz” dedi.

Ankara Valisi Vasip Şahin sokak köpekleri için harekete geçti! Belediyelere yazı gönderdi... ile ilgili etiketler Ankara köpek Vasip Şahin
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.