Ankara Sözleşmesi maddeleri neler? 2021 Ankara Sözleşmesi ne zaman yürürlüğe girecek?

Resmi Gazete’de yayımlanan bildiri ile İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasından sonra dikkatler Ankara Sözleşmesi’ne çevrildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, yeni bir Ankara Sözleşmesi hazırladıklarını söyledi. Peki, Ankara Sözleşmesi maddeleri nelerdir?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırıldığını söyleyerek yeni bir Ankara Sözleşmesi adına altında kararnamenin hazırlığında olduklarının müjdesini verdi.

İstanbul Sözleşmesi’ndeki bazı maddelerin Türk aile yapısını hedef aldığını söyleyen Kaya, gelinen noktada bazı odaklar tarafından cinsiyetsizliğin ve kadın ile erkek düşmanlığının ön plana atıldığını yineledi. Sözleşmenin feshedilerek kadın hakları ve kadına şiddetle mücadele konusunda kararlılıkla çok daha iyi ve net adımlar atmaya devam edeceklerini belirten Kaya, kısa zamanda Ankara Sözleşmesi ile bunların üstesinden geleceklerini ifade etti.

ANKARA SÖZLEŞMESİ MADDELERİ

Sözleşmenin iptalini isteyen çevrelerin de sözleşmeyi savunan çevrelerin de fikirlerinin çok değerli olduğunu dile getiren Kaya, "Toplumun farklı kesimlerinden gelen eleştirileri ve uyarıları hiç kimse hiçe sayamaz. Muhalif kesimlerin eleştiri ve uyarılarını asla görmezden gelmedik, gelmeyeceğiz. Yapacağımız yeni hukuki düzenlemelerde toplumsal mutabakatın oluşumuna özen göstereceğiz. Bu konuda da Ankara Mutabakatı denilen yeni bir çalışmayı ortaya koymayı planlıyoruz. Bu konuda çalışmaları başlattık.

Kadının korunması anlamında iç hukuk düzenlememiz neyi gerektiriyorsa yapmak durumundayız. Şiddet uygulayanın gözünün yaşına asla bakmadık, bakmayacağız. Şiddetin normalleştirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Şiddetin her türlüsünü reddediyoruz. Kadına, erkeğe, çocuğa, yaşlıya, hayvana, bitkiye kısacası şiddetin her türlüsüyle mücadele edeceğiz, bu konuda çok önemli adımları attık, yapmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ankara Sözleşmesi maddeleri neler? 2021 Ankara Sözleşmesi ne zaman yürürlüğe girecek? ile ilgili etiketler ankara sözleşmesi Ankara Sözleşmesi maddeleri
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.