Ankara Niğde Otoyolu nerede? Nerelerden geçiyor? Geçiş ücreti ne kadar?

Ankara Niğde Otoyolu açılıyor. Bugün açılacak olan Ankara Niğde Otoyolu’nun nerelerden geçeceği ve geçiş ücretinin ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Ankara Niğde Otoyolu nerede? Nerelerden, hangi illerden geçiyor? Geçiş ücreti ne kadar? İşte detaylar…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara Niğde Otoyolu’nun tamamlanan bazı bölümlerinin açılacağını daha önceden duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 Eylül tarihinde açılacak olan Ankara Niğde Otoyolu ile 4 saat 14 dakika süren seyahat süresi, 2 saat 22 dakikaya kadar düşecek. Peki, Ankara Niğde Otoyolu nerede? Nerelerden, hangi illerden geçiyor? Geçiş ücreti ne kadar? Detaylar haberimizde…

Ankara Niğde Otoyolu, Edirne'yi Şanlıurfa'ya kadar kesintisiz bağlayacak. Bakanlığa bağlı Karayolları Genel Müdürlüğünün Resmi Gazete'de yayımlanan duyurusuna göre, "Ankara-Niğde Otoyolu Projesi Yap-İşlet-Devret Modeli ile Yapılması, İşletilmesi ve Devri İşi"nde kesim kabulü yapılan Ankara-Acıkuyu Kavşağı (Kilometre: 0+000-105+227) ile Alayhan Kavşağı-Gölcük Kavşağı (Kilometre: 218+250-275+048) arası kesimlerinin trafiğe açılması Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından onaylandı.

Otoyolun bu kesimi 4 Eylül saat 23.59'dan itibaren trafiğe açılacak.

Ankara Niğde Otoyolu nerede? Nerelerden geçiyor? Geçiş ücreti ne kadar?

ANKARA NİĞDE OTOYOLU NERELERDEN, HANGİ İLLERDEN GEÇİYOR?

Proje güzergâhı Ankara ili Gölbaşı, Bala, Şereflikoçhisar, Evren İlçeleri; Konya ili Kulu ilçesi; Kırşehir ili Merkez ilçesi; Aksaray ili Ortaköy, Sarıyahşi, Gülağaç, Ağaçören, Merkez ilçeleri; Nevşehir ili Acıgöl, Derinkuyu ilçeleri ve Niğde ili Merkez ilçesi sınırları içerisinden geçmektedir.

ANKARA NİĞDE GEÇİŞ OTOYOLU ÜCRETİ NE KADAR?

Resmi Gazete’de yayınlanmadı ama yapılan resmi olmayan bilgilere göre Ankara-Niğde otobanının Km’si 0,05 Euro yani bağlantı yolu hariç 275 Km ‘lik Ankara-Niğde otoyolu ücret tarifi 13,15 Euro olması tahmin ediliyor.

 

Ankara Niğde Otoyolu nerede? Nerelerden geçiyor? Geçiş ücreti ne kadar? ile ilgili etiketler ankara niğde otoyolu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.