'Ankara Kuşu' ötüyor! Bağlantıları bir bir çıkıyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunun yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında dün gece gözaltına alınan 'Ankara Kuşu' isimli sosyal medya hesabının sahibi Oktay Yaşar'ın Emniyet'teki sorgusu sürüyor. SuperHaberTV'nin aldığı bilgiye göre zanlı sorgusunda yalnız olmadığını ve kendisine yardım eden kişilerin olduğunu söyledi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Sosyal medyada provokatif haberler yayan Ankara Kuşu adlı hesabın sahibi Oktay Yaşar'ın emniyetteki sorgusu sürüyor. 

SuperHaberTV’nin elde ettiği bilgilere göre, hakkında FETÖ soruşturması olan Oktay Yaşar sorgusunda kendisine yardım edenlerin olduğunu söyledi. Polisin yaptığı araştırmada Yaşar’ın yalnız hareket etmediği kendisine yardım eden 3 kişinin daha olduğu ortaya çıktı.

 WHATSAPP GRUPLARINDAN MESAJ YOLLAYANLAR TEK TEK BELİRLENDİ!

Ankara Kuşu’nun yapılan araştırılmasında kendisine direk olarak bilgi aktaran WhatsApp gruplarının ortaya çıktığı ve bu kişilerin kimliklerinin belirlendiği ifade edildi.

Emniyet yetkilileri, devlet aleyhine provokatif mesajlar yayan ve hükümete operasyon için organize edilen kişiler hakkında da yasal işlemler yapılacağını belirtti.

BAZI SİYASİLER İLE BAĞLANTISI ORTAYA ÇIKTI

Elde edilen bilgilere göre, Oktay Yaşar adlı Ankara Kuşu hesabını kullanan kişinin cep telefonunda bulunan WhatsApp gruplarının ilk incelenmesinde ilginç ilişkileri ortaya çıktı.

Bu gruplarda, yurt içi ve yurt dışında, FETÖ ile bağlantılı kişiler ile çeşitli siyasi partilerden kişilerin olduğu tespit edildi.

PARA KARŞILIĞI MESAJ YAZDIĞI İDDİALARI ARAŞTIRILIYOR!

Ankara Kuşu hesabının yapılan araştırmasında, geçtiğimiz yerel seçimlerde bir siyasi parti reklam ve tanıtım ajansı tarafından desteklendiği iddiası da araştılıyor.

İddialara göre Ankara Kuşu, isimli kullanıcıya bu reklam şirketi tarafından, çeşitli asılsız bilgileri yazması karşılığında yüksek miktarda ödeme yapıldı.

Başka bir iddiaya göre bir siyasi partinin sosyal medya ekibinin Ankara Kuşu adlı kullanıcıya tweet başı para ödediği öne sürüldü.

'Ankara Kuşu' ötüyor! Bağlantıları bir bir çıkıyor ile ilgili etiketler FETÖ Ankara Twitter SuperHaber emniyet Sorgu Oktay Yaşar ankara kuşu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.