Ankara kulislerinden yeni iddia: Mansur Yavaş'ın adaylığı için harekete geçiyorlar

6'lı masadan henüz bir Cumhurbaşkanı adayı çıkmazken ankara kulislerinden yeni bir iddia geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığını isteyen bir ekibin 29 Ekim'de yapacağı bir çağrıyla 100 bin imza toplamak için harekete geçmesi bekleniyor.

6'lı masanın yaptığı son toplantıdan Cumhurbaşkanı adayı konusunda bir uzlaşma çıkmasa da ortak aday çıkarma konusunda anlaştıkları bildirildi. Muhalefetin adayı konusunda belirsizlik devam ederken kulislerden yeni iddialar geliyor. Adaylık konusunda geri plana düştüğü belirtilen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş için bir ekibin harekete geçmeye hazırlandığı konuşuluyor.

Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin, Yavaş'ın adaylığı için 100 bin imza toplamak isteyen bir ekibin 29 Ekim'de yapacağı bir çağrı ile harekete geçmesinin beklendiğini yazdı.

Zafer Şahin'in "Kritik üç tarih" başlıklı yazısında ilgili bölüm şöyle:

"Muhalefet liderleri ortak aday çıkarma konusunda uzlaştıklarını kamuoyuna nihayet duyurdu.

Cumhurbaşkanı adayı ya altılı masadan biri ya da dışarıdan bir isim olacak. An itibarıyla Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş oyun dışında kalmış gibi görünüyor. Ancak dağılma emareleri gösteren altılı masanın Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek tek güç merkezi olacağına artık kimse inanmıyor.

Ankara kulislerinde merkezinde Abdullah Gül ve Mansur Yavaş’ın olduğu iki senaryo şu sıralar çok popüler.

Gül’ün 30 Ağustos’ta bir açıklama yapacağı ve adaylık sinyali vereceği iddia ediliyor. Son dönemde Gül’e yakın bazı isimlerdeki dikkat çekici hareketlilik bu iddiaya dayanak olarak gösteriliyor.

Benzer bir iddia Mansur Yavaş için dile getiriliyor. Yavaş’ın aday gösterilmesini isteyen bir ekibin 29 Ekim gününü beklediği, o gün yapılacak bir çağrıyla 100 bin imza için harekete geçileceği konuşuluyor.

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayını netleştirecek tarihlerden biri de 9 Eylül.

İzmir’in kurtuluş, CHP’nin kuruluş günü.

İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun o gün yapacağı konuşmadan sürpriz bir adaylık açıklaması çıkar mı?

Neden olmasın? Çanlar Kemal Bey için çalıyor. Erken davranmazsa adaylık hayalinin suya düşeceği o kadar belli ki…"

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Ankara kulislerinden yeni iddia: Mansur Yavaş'ın adaylığı için harekete geçiyorlar ile ilgili etiketler Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı aday imza
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.