Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden alkışlanacak hareket! Öğrencilere kantin desteği verilecek!

Uygulamaları ile adından söz ettiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, bir karara daha imza attı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre öğrencilere, kantin desteği verileceği bildirildi. İşte detaylar…

Yüksek enflasyon ve ekonomik alanlarda gözlenen diğer olumsuz gelişmeler, vatandaşların 2022 yılında resmen geçinememesine sebep oldu. Enflasyonun kontrol altına alınamaması, yapılan tüm maaş iyileştirmelerine rağmen vatandaşların alım güçlerinin toparlanamamasına, dolayısı ile geçim dertlerinin de günden güne büyümesine yol açtı. Bu durum her kesimden vatandaşı etkilerken özellikle hali hazırda ihtiyaç sahibi olan vatandaşların bütçelerinin yerle bir olmasına sebebiyet verdi.

Ülke sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere pek çok farklı kamu kurum ve kuruluşu tarafından çeşitli destekler verilirken yeni dönemin zorlayıcı ekonomik koşulları karşısında ilgili destek tutarları da artırıldı ve pek çoğunun da hizmet kapsamı genişletildi. Devletin yardımları ile milyonlarca aile bir nebze olsun ekonomik olarak rahat ettirilmeye çalışılırken bir karar da Anakara Büyükşehir Belediyesi’nden geldi.

Göreve geldiği günden bu yana Ankaralıların yüzlerini güldüren uygulamalara imza atma gayreti içerisinde olduğu düşünülen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, resmi Twitter hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Videolu paylaşımında ihtiyaç sahibi ailelere seslenen Yavaş, belediye yönetiminin 2023 yılına ilişkin almış olduğu yeni kararı müjdeledi.

330 TL’LİK KANTİN DESTEĞİNİ DUYURDU!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden alkışlanacak hareket! Öğrencilere kantin desteği verilecek!

Dün 16:30 sularında Twitter hesabı üzerinden yeni bir paylaşım yayınlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ihtiyaç sahibi ailelere seslendi. Belediye yönetiminin bir karar aldığını ve 2023 yılı itibari ile sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına 330 TL’lik kantin desteğinin verileceğini ifade eden Mansur Yavaş, uygulamanın ilk etabında 14 bin, sonrasında ise toplamda 60 bin çocuğa erişim sağlanacağını müjdeledi.

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN HEP BURADAYIZ!”

İhtiyaç sahibi ailelerin eğitim gören çocukları için 2023 yılının başı itibari ile aylık olarak 330 TL’lik kantin desteğinin verileceğini müjdeleyen Mansur Yavaş, şu ifadeleri kullandı: “Yalnızca eğitimde değil, yaşamda da fırsat eşitliği gerekiyor. Biz, çocuklarımız için hep buradayız.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden alkışlanacak hareket! Öğrencilere kantin desteği verilecek! ile ilgili etiketler Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediyesi Öğrenci
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.