Anında bağışıklık sistemini güçlendiriyor

İngiltere'de araştırmacılar koronavirüse yakalanan kişilerin bağışıklık sistemini anında güçlendirerek iyileşmelerini sağlayan bir tedavinin bitmek üzere olduğunu açıkladı. Haber bilim dünyasını heyecanlandırdı.

İlk denemede, AZD7442 olarak bilinen antikor, Oxford Üniversitesi ile İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA) tarafından kullanılmak üzere onay bekleyen bir aşı üreten ilaç şirketi AstraZeneca tarafından geliştirildi.

İnsanlara Kovid-19'a maruz kaldıktan sonra anında bağışıklık sağlama ve hastalığı önleme potansiyeline sahip antikor tedavisi, denenmeye başladı. İlaç bir aşı sunmak için çok geç olduğunda hastalara acil ve uzun vadeli koruma sunacak ve potansiyel olarak binlerce hayat kurtaracak.

Aynı zamanda, virüsün yayılmasını azaltmaya yardımcı olmak için hastanede yatan hastalara, bakım evi sakinlerine ve üniversite öğrencilerine acil tedavi olarak verilebilecek.

İlaç, koronavirüs aşısı olmamış olsalar bile, koronavirüs kapmış biriyle yaşayan veya maruz kalmış kişilere, enfekte olmalarını önlemek için kullanılacak.

Anında bağışıklık sistemini güçlendiriyor ile ilgili etiketler İngiltere kovid covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.