Ani Bebek Ölümü Nedir, Nasıl Gerçekleşir? Ani Bebek Ölümü Sebepleri Nelerdir?

Ebeveynlerin başına gelebilecek en kötü olaylardan birisi de ani bebek ölümü ya da diğer adıyla beşik ölümüdür. ABÖS olarak bilinen Ani bebek ölümü sendromu ile ilgili sorulan sorulardan bazılarına yanıt aramaya çalıştık. 1 ay ile 1 yaş arasında bebeklerde gerçekleşen ani bebek ölümlerinin nedeni kesin olarak bilinmemekle birlikte birçok yanıt vardır. Peki Ani bebek ölümü nedir, sebepleri nelerdir?

Ani bebek ölümü sendromu (ABÖS) ebeveynlerin korkulu rüyasıdır. Yapılan birçok araştırma olsa bile ani bebek ölümlerinin nedeni kesin olarak bilinememektedir. 1 ay ve 1 yaş arasında gerçkeleşen ani bebek ölümlerinin riskleri, sebepleri ve alınabilecek önlemleri konusunu sizler için araştırdık.

Ani Bebek Ölümü Nedir?

Ani bebek ölümüne yol açacak pek çok risk vardır. Ancak 1 ay ve 1 yaş arasındaki bebeklerin ani ölümlerinin önlenmesi konusunda yapılabilecek en basit yol bu yaş grubundaki bebeklerin sırt üstü yatırılmaları gerektiğidir.

Ani Bebek Ölümü Ne Zaman Yaşanır?

ABÖS, doğumdan sonra çoğunlukla 2. ve 4. aylar arasında yaşanır. Görülen ABÖS vakalarının %90'ı ilk 6 ay içinde gerçekleşmiştir. İlerleyen aylarda risk giderek azalır. Genellikle bebek uyurken ve saat 10 ile 22 arasında rastlanır.

Ani bebek ölümü sendromu nedir, nedenleri? nasıl önlenir? - Sağlık Haberleri

Ani bebek ölümü sendromu kaç aya kadar?

Ani bebek ölümü sendromu veya beşik ölümü 1-12 ay arası bebeklerde herhangi bir hastalık ve fiziksel sebep olmaksızın görülebiliyor.

Peki bu sendroma zemin olabilecek riskler neler?

• Ebeveynlerin sigara ve uyuşturucu kullanması
• Doğum öncesi bakımlarını ihmal etmiş anneler
• Prematüre doğum ile düşük doğum ağırlığı
• Ani bebek ölümü sendromu öyküsü olan önceki kardeş
• Annenin 20 yaşından küçük olması
• Doğumdan sonra bebeğin sigara dumanına maruz kalması
• Bebeğin uyku sırasında aşırı ısınması
• Bebeğin daha çok yüzüstü uyuması
• Bebeğin yatağının çok yumuşak olması, çevresinin oyuncaklarla sarılması

Ani Bebek Ölümü Nedir, Nasıl Gerçekleşir? Ani Bebek Ölümü Sebepleri Nelerdir? ile ilgili etiketler ani bebek ölümü nedir ani bebek ölümü
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.