Anayasa teklifi AK Parti'de imzaya açıldı

AK Parti, anayasa değişikliği konusunda yeni bir adım daha attı. AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifi AK Parti grubunda imzaya açıldı.

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Bahçeli, anayasa konusunda Çankaya Köşkü'nde bugün bir araya gelmişti. Başbakan Yıldırım, değişilik teklifinin önümüzdeki hafta Meclis'e sunulacağını açıklamıştı.

Başbakan en önemli değişikliği açıkladı

Başbakan Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Bahçeli, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım, "Cumhurbaşkanının partisiyle ilişiği devam edecektir. Yapılan en büyük değişiklik budur" dedi. Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, saat 14.00'te başladı. Yaklaşık 1.5 saat sürdü. Ortak yapılan açıklamada ilk sözü Bahçeli aldı.

Türkiye'nin önemli konularından birini oluşturan anayasa değişikliği üzerinde, Başbakan Yıldırım ile zaman zaman bir araya gelerek konunun olgunlaşması noktasında çaba sarf ettiklerini belirten Bahçeli, "Bugünkü görüşmemiz de son değerlendirmeler ışığında olumlu geçmiştir. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde TBMM'ye bir metin sunulmuş olacaktır. Meclise sunulmuş olan metnin, artık Meclisin değerlendirmesi ışığında sonuçlandığı takdirde, memleketimiz için hayırlı sonuçlar vereceği inancındayım." ifadesini kullandı.

Bahçeli'den sonra sözü alan Binali Yıldırım ise şunları söyledi.

"Anayasada sınırlı bir değişiklik yapılması konusu bir süredir memleketimizin gündemindedir. Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisiyle birlikte yürüttüğümüz çalışmalar, müzakereler belirli bir olgunluğa erişmiştir ve son gözden geçirmeler de yapılacak ve önümüzdeki hafta inşallah AK Parti olarak, Adalet Kalkınma Partisi olarak, Anayasa değişiklik teklifimizi Türkiye Büyük Millet Meclisine sunmuş olacağız."

"AK Parti kendi anayasa değişikliği olarak bu teklifi sunacak. Şüphesi sunacağımız bu teklif, MHP'nin de üzerinde mutabık kaldığı veya müzakere edip uzlaştığımız bir metin olacak. Dolayısıyla Meclis görüşmelerinde buna göre de işlem görecek."

PARTİLİ CUMHURBAŞKANI GELİYOR

"Bu değişiklikte cumhurbaşkanının, eğer seçilirse, partisiyle ilişiği devam edecek. Yapılan en önemli değişiklik budur. Mevcut anayasada 'partisiyle ilişiği kesiliyor' hükmü var. Bunun yerine partisiyle ilişiği devam edecek."

Haftaya MHP ile mutabık kalınan bir metin TBMM'ye sunulacaktır.

SEÇİMİ YOK

"Yasa çok açık, Meclis görüşmeleri tamamlandıktan sonra 60 gün içerisinde referandum öngörülüyor. Dolayısıyla Meclis çalışmalarının tamamlanmasından sonra, Meclis kabulünden sonra 60 günlük süre daha buna ilave edebilirsiniz. Eğer bütün her şey yolunda giderse yazın başında inşallah böyle bir durum olabilir." Seçim diye bir şey yok. Daha yeni seçim yaptık. Halkımızın parasını zamanını israf edemeyiz.

AK PARTİ İMZAYA AÇTI

Yeni anayasa teklifi Ak Parti grubunda imzaya açıldı.

Anayasa teklifi AK Parti'de imzaya açıldı ile ilgili etiketler AK Parti Anayasa imza
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.