Anayasa Mahkemesi'nden karar: Fiyat İstikrarı Komitesi'nin kuruluşu iptal edildi

Anayasa Mahkemesi Fiyat İstikrarı Komitesi ile ilgili yapılan iptal başvurusu için kararını verdi. Yüksek Mahkeme komitenin kuruluşunu anayasaya aykırı buldu. Fiyat İstikrarı Komitesi geçen yıl 30 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulmuştu.

Fiyat İstikrarı Komitesi kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 30 Haziran 2021'de Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Kararnamenin anayasaya aykırı olduğunu vurgulayan CHP konuyu yüksek mahkemeye taşıdı. Başvuruyu inceleyen Anayasa Mahkemesi kararnamenin tümünü oyçokluğuyla anayasaya aykırı bularak iptal etti.

İptale gerekçe olarak ise, Anayasa'nın "Kanunla düzenlenmesi gereken konularda Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çıkarılamaz." hükmü gösterildi.

Fiyat İstikrarı Komitesi, fiyat istikrarının kalıcı olarak tesis edilmesi ve sürdürülmesini sağlamak amacıyla kurulmuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı başkanlığında toplanan komite bugüne kadar 6 toplantı gerçekleştirmişti.

Anayasa Mahkemesi'nden karar: Fiyat İstikrarı Komitesi'nin kuruluşu iptal edildi ile ilgili etiketler Anayasa Mahkemesi fiyat istikrarı komitesi karar
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.