Analistler altına prim verdi! Değerli metalde güven destekleniyor

Yatırım analistleri altına dönük beklentilerini pozitifte tutarken bu görüşlerin yatırım tavsiyesi olmadığının da altını çiziyor.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Yatırım analistleri altına dönük beklentilerini pozitifte tutarken bu görüşlerin yatırım tavsiyesi olmadığının da altını çiziyor.

Altın, Amerika ve Çin gerginliği ve derinleşen global resesyon kaygılarıyla güvenli varlıklara talebinde artışıyla, Mart’tan sonra en yüksek artışı yaşadı.  

Spot altın dün yüzde 1.5 değer kazanırken, Çin’in adeta Tayvan’ı hedef alan askeri tatbikatlarından sonra art arda üçüncü haftayı da değer kazanarak kapatmaya hazırlanıyor.
Pekin yönetimi bu hafta Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’ nin adayı ziyaret etmesine sert şekilde tepki vermeyi sürdürüyor ve yaptırım uygulayacağını duyurdu.

Ekonomik göstergelerde enflasyonla mücadelenin küresel büyüme üzerinde etkili olacağına işaretler artmaya devam ediyor.

İngiltere Merkez Bankası’nın 1995 yılından sonra en yüksek faiz artışını gerçekleştirmesiyle ülkenin bir yılı aşkın devam edebilecek bir resesyona doğru hızla ilerlediğini söyleyen Fed Cleveland Başkanı Loretta Mester’ se Amerika’da faizlerin yüzde 4’ün üzerine çıkarılması gerektiğini söyledi.

Altın, güç kaybeden dolar ve düşen Amerikan tahvil getirilerinden güç alarak Haziran ayından bu yana yüzde 6 değerini artırdı.

Commtrendz Risk Management Services Direktörü Gnanasekar Thiagarajan değerlendirmesinde:

“Güvenli varlık talebi tarım dışı istihdam verisi öncesi altını desteklemeye devam ediyor. Veri öncesi bir miktar dalgalanma yaşanabilir. Merkez bankalarının resesyon yaşanacağını kabul etmeleri artan tahvil getirileri nedeniyle baskı altında olan değerli metale olan güveni destekliyor” dedi.

Analistler altına prim verdi! Değerli metalde güven destekleniyor ile ilgili etiketler altın analist Commtrendz Risk Management Services Direktörü Gnanasekar Thiagarajan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.