Anadolu Lisesi kaç puanla kazanılır, kaç net gereklidir?

2021 LGS sınavına az bir zaman kala Anadolu Liselerine girmek isteyen öğrencilerin kaç net yapmaları gerektiği ve aldıkları puanlarla hangi okullara girebilecekleri konusunda araştırmalar başladı.

Hafta sonunda 6 Haziran Pazar günü MEB tarafından gerçekleştirilecek olan 2021 LGS sınavına az bir zaman kaldı. LGS sınavında iyi bir puan alarak istediği bir bölüme atanmanın hayalini kuran öğrencilerin Anadolu Lisesini kazanabilmek için belirli bir oranda net yapması gerekiyor.

Anadolu Lisesi Kaç Puanla Kazanılır?

LGS sınavında 475 puan alan bir öğrenci rahatlıkla Anadolu Lisesine giriş yapabilir. Bunun haricinde belirli netler ile birlikte 400 puan alınması Anadolu Lisesine girmek için yeterlidir.

Anadolu Lisesine Kaç Netle Girilir?

LGS’de Anadolu Lisesine girmek için 400 puan almak adına; Türkçe’den 15 net, İnkılap Tarihinden 8 net, Dün Kültüründen 9 net, Yabancı Dilden 7 net, Matematik dersinden 11 net, Fen Bilimleri dersinden de 14 net olmak üzere toplamda 64 net yaptığınız takdirde 401.4826 puan ve 7.6 yüzdelik dilimin içerisine girmiş olursunuz.

Not: Puanla 2020 yılına göredir.

Anadolu Lisesi kaç puanla kazanılır, kaç net gereklidir? ile ilgili etiketler LGS anadolu lisesi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.