Anadolu Efes evinde Barcelona'ya mağlup... Sertaç Şanlı eski takımını yıkan isim oldu!

THY Euroleague'de finalistlerin kapışması... Anadolu Efes, 13. haftasında Barcelona'yı ağırladır. Lacivert-Beyazlılar geçen sezon Katalan devini finalde yenip şampiyon olmuştu. Ergin Ataman'ın takımı, 10 galibiyetli Barcelona'yı da yenip seriyi 5 maça çıkarmak istiyordu ancak milli pivot Sertaç Şanlı'nın eski takımına 24 sayı atıp, 25 verimlilik puanıyla oynadığı maçta kazanan Katalanlar oldu...

Anadolu Efes, THY Euroleague'in 13. haftasında Barcelona'yı ağırladı. Lacivert-Beyazlılar geçen sezon Katalan devini finalde yenip şampiyon olmuştu. 13. haftaya 4 maçlık galibiyet serisi ve toplam 6 galibiyetle giren Efes, seriyi devam ettirmek istiyordu.

Ergin Ataman'ın takımı, 10 galibiyetli Barcelona'yı da yenip seriyi 5 maça çıkarmak istiyordu ancak milli pivot Sertaç Şanlı'nın eski takımına 24 sayı atıp, 25 verimlilik puanıyla oynadığı maçta kazanan Katalanlar oldu...

Uzatmaya giden maçta kazanan Katalan devi, galibiyet serisini 5 maça çıkardı. Bu sezon 12 maçın 10'unu kazanan Barcelona da İstanbul'a 4 maçlık galibiyet serisiyle gelmişti.

Geçen hafta THY Euroleague'deki Türk derbisinde Fenerbahçe Beko'yla karşılaşan Anadolu Efes, 10 sayı geriden gelip ezeli rakibini kendi seyircisi önünde mağlup etmeyi başarmıştı. ALBA Berlin, Olympiacos, AS Monaco ve Fenerbahçe Beko'yu kapsayan 4 maçlık galibiyet serisinin üçünü dış sahada alan Ergin Ataman'ın takımı, 10 galibiyetli Barcelona'yı da yenip seriyi 5 maça çıkarmak istiyordu.

 

ERGİN ATAMAN: BİZ KAZANACAĞIZ

Anadolu Efes koçu Ergin Ataman'ın maç öncesi görüşleri şöyle:

“FC Barcelona ile geçtiğimiz sezonki Euroleague finali sonrasındaki ilk buluşmaya çıkıyoruz. Kadrosunda Nikola Mirotic, Brandon Davies, Sertaç Şanlı ve Kyle Kuric gibi yıldız oyuncular ile birlikte Barcelona, hem bu maçta hem de geçen yıl olduğu gibi şampiyonluk yolundaki en zorlu rakibimiz. Bu kez taraftarımız ile birlikte sahamızda büyük bir coşku yaratarak yine kazanan taraf olacağız. Barcelona çok zorlu bir rakip ama zorluklar başarının değerini arttıran süslerdir!”

Başarılı oyuncumuz James Anderson ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “Şu an puan durumunda birinci sırada yer alan tecrübeli bir takıma karşı zorlu bir maça çıkacağız. Yüksek enerjiyle maça çıkıp, ribauntları alarak topa daha fazla sahip olursak, maçı kazanma ihtimalimizin çok yüksek olacağını düşünüyorum.”

Anadolu Efes evinde Barcelona'ya mağlup... Sertaç Şanlı eski takımını yıkan isim oldu! 

Anadolu Efes evinde Barcelona'ya mağlup... Sertaç Şanlı eski takımını yıkan isim oldu! ile ilgili etiketler Anadolu Efes Barcelona Ergin Ataman THY Euroleague Sertaç Şanlı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.