Anadolu Ajansı'na yapılan saldırıya tepki yağdı!

İsrail güçlerinin Gazze'deki Anadolu Ajansı bürosunun da içinde bulunduğu bir binayı vurmasına Türkiye'den tepki üstüne tepki yağdı. Başta medya ve siyaset dünyasından İsrail'e kınama mesajları gelirken, Anadolu Ajansı'na da geçmiş olsun dilekleri iletildi. İşte saldırıya yönelik tepkiler...

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, İsrail ordusunun hava saldırısı düzenleyerek Anadolu Ajansı (AA) ofisinin de bulunduğu binayı vurmasını kınadı.

Eren, Twitter hesabından yayımladığı mesajda, "İnsanlığa karşı suç işlemeye devam eden İsrail ordusunun Gazze'deki Anadolu Ajansı ofisini roketlerle hedef almasını şiddetle kınıyorum. Etkili haberciliğiyle bir dünya markası olan, mazlumların sesini dünyaya duyuran Anadolu Ajansı ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

"HABER ALMA HÜRRİYETİNE YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR"

Medya İş Sendikası, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binayı hava harekatıyla vurması dolayısıyla kınama mesajı yayımladı.

İsrail’in saldırılarının, medya kuruluşlarına, basın özgürlüğüne, dünyanın haber alma hakkına yöneldiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrail ordusu, Anadolu Ajansının Gazze'de bulunan ofisine bugün akşam saatlerinde bir hava saldırısı yapmıştır. Anadolu Ajansına ve çalışanlarına yapılan bu saldırı, özgür basına ve kitlelerin haber alma hürriyetine yapılmış bir saldırıdır. İsrail'in sivillere, çocuk, kadın ve yaşlılara yönelik saldırılarına bir yenisi eklenmiş ve artık saldırılar medya kuruluşlarına, basın özgürlüğüne, dünyanın haber alma hakkına yönelmiştir. Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm basın kuruluşlarını İsrail saldırganlığı karşısında net bir tutum sergilemeye, ortak tepki vermeye ve dayanışmaya davet ediyoruz."

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN: İSRAİL GELENEĞİNİ BOZMADI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde içinde Anadolu Ajansının ofisinin de bulunduğu binayı vurmasına Twitter hesabından tepki gösterdi.

Ebubekir Şahin, "Geleneğini bozmayan İsrail, insanlığa karşı suç işlemeye devam ediyor. İsrail saldırgan tutumunda sınır tanımayarak, gerçekleri dünyaya haykıran Anadolu Ajansımızı hedef aldı. Lanetliyoruz. Geçmiş olsun Anadolu Ajansı." mesajını paylaştı.

"AA NEZDİNDE TÜRK BASININA YAPILAN BİR SALDIRIDIR"

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (ÇGC) Cafer Esendemir, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde Anadolu Ajansının (AA) ofisinin de olduğu binayı vurmasıyla ilgili, "Bu tür saldırılar medyanın gerçek habercilik görevini hiçbir zaman engellemeyecektir." ifadelerini kullandı.

Esendemir yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde içinde AA'nın ofisinin de bulunduğu binayı vurduğunu anımsattı.

Cafer Esendemir açıklamasında, "İsrail askerlerinin AA Gazze bürosuna yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı AA nezdinde Türk basınına yapılan bir saldırıdır. Bu tür saldırılar medyanın gerçek habercilik görevini hiçbir zaman engellemeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

OKTAY: SİVİL HALKI HEDEF ALAN SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenleyerek Anadolu Ajansı (AA) ofisinin de içinde olduğu binayı vurması nedeniyle AA ailesine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Oktay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail'in #Gazze'de bulunan Anadolu Ajansı ofisinin bulunduğu binayı vurmasını şiddetle kınıyorum. İsrail'in pervasızca sivil halkı hedef alan saldırıları kabul edilemez. Mazlum Filistin halkının sesini dünyaya duyuran @anadoluajansi ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN MAZLUMLARIN YANINDA VAKUR DURUŞUNUN..."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İsrail ordusunun, Gazze'de Anadolu Ajansının (AA) ofisinin de bulunduğu binayı vurması dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

İsrail'in, AA ofisinin de bulunduğu binaya hava saldırısı düzenlemesiyle ilgili Twitter hesabından değerlendirmede bulunan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Bu akşam İsrail'in yaptığı saldırıyla Anadolu Ajansının da yer aldığı binanın vurulması, Türkiye'nin mazlumların yanında vakur duruşunun ve yapılanların dünyaya aktarılmasının ne derece önemli olduğunu göstermektedir. Anadolu Ajansına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizle."

"ULUSLARARASI TOPLUMU HAREKETE GEÇMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

Türkiye, İsrail'in Gazze'de Anadolu Ajansının ofisinin de bulunduğu binayı vurmasına sert tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in saldırılarına karşı uluslararası topluma harekete geçme çağrısı yapıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İsrail'in Gazze'de dünden bu yana çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine veya yaralanmasına neden olan ve Anadolu Ajansının binasını da hedef alan ayrımsız saldırılarını şiddetle kınıyoruz. İsrail'in orantısız eylemleriyle bölgede tırmanan gerginliğin azaltılması için uluslararası toplumu süratle harekete geçmeye davet ediyoruz."

"AA SUSMAZ SUSTURULAMAZ"

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansının Gazze ofisine yönelik İsrail’in gerçekleştirdiği terör saldırısını lanetlediğini bildirdi.

İsrail'in, AA ofisinin de bulunduğu binaya hava saldırısı düzenlemesiyle ilgili Twitter hesabından değerlendirmede bulunan Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Anadolu Ajansının Gazze ofisine yönelik İsrail’in gerçekleştirdiği terör saldırısını lanetliyorum.

Anadolu Ajansı İsrail’in terör saldırılarına rağmen doğruları ve İsrail terörünü duyurmaya, Gazze ve Filistinlilerin sesi olmaya devam edecektir. AA, susmaz ve susturulamaz."

"EŞKIYALIKLA, BOMBALARLA VE SALDIRILARLA..."

 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenleyerek Anadolu Ajansı (AA) ofisinin de içinde olduğu binayı vurması nedeniyle geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Çam, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Her daim doğru ve tarafsız habercilik yapan dünya markamız AA @anadoluajansi'na yapılan saldırıyı kınıyoruz. Eşkıyalıkla, bombalarla ve saldırılarla en başta kendi ülkelerine ve bölgesine zarar verdiklerini er geç anlayacaklar. AA Genel Müdürü Şenol Kazancı ve ekibine geçmiş olsun."

"ASLA KABUL EDİLEMEZ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İsrail'in, Gazze'de AA ofisinin de olduğu binayı vurmasını kınayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail'in Anadolu Ajansının Gazze'deki ofisinin bulunduğu binayı vurması asla kabul edilemez. Bu olayı şiddetle kınıyorum. Dünyadan haber almamız için canla başla çalışan Anadolu Ajansı çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

"ULUSLARARASI BASIN SALDIRIYA SESSİZ KALMAMALI"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ise İsrail ordusunun AA'nın ofisinin de bulunduğu binaya yaptığı saldırıyı kınadı.

 Twitter hesabından paylaşımda bulunan Kurum, "Gazze Şeridi'ndeki Anadolu Ajansımızın binasına saldıran İsrail ordusunu şiddetle kınıyorum. Zor şartlar altında Filistin'deki zulmü dünyaya duyuran Anadolu Ajansı çalışanlarına geçmiş olsun diyor, uluslararası basın kuruluşlarının bu saldırıya sessiz kalmamasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

VARANK: ŞİDDETLE KINIYORUM

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Anadolu Ajansı ofisinin de içinde bulunduğu binayı hedef almasını, Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamalarla tepki gösterdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, yaptığı paylaşımda, "İsrail’in Gazze’deki Anadolu Ajansı ofisini savaş uçaklarıyla vurmasını şiddetle kınıyorum. Filistinli kardeşlerimizin sesi olan Anadolu Ajansı ailesine geçmiş olsun." ifadesini kullandı.

"İSRAİL'İN SORUMSUZ, KURAL TANIMAZ TAVRINA KARŞI..."

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Anadolu Ajansı çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek, "İsrail'in Gazze’deki Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binayı vurmasını kınıyorum. İsrail'in uluslararası hukuku hiçe sayan, sorumsuz, kural tanımaz tavrına karşı Filistin’in haklı davasının yanında olmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da Anadolu Ajansının Gazze'deki ofisi de dahil sivil hedeflere yönelik saldırıyı şiddetle kınadığını kaydetti.

"AA FİLİSTİNLİ MAZLUMLARIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, İsrail'in, AA ofisinin olduğu binayı vurmasından dolayı "geçmiş olsun" dileklerini bildirdi.

Özhaseki, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazze Şeridi'nde içinde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binayı vuran İsrail'i kınıyor, AA ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Anadolu Ajansı, Filistinli mazlum kardeşimizin dünyadaki sesi olmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

MHP VE DSP'DEN KINAMA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binayı hava harekatıyla vurmasına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin davasına sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi.

AA'ya geçmiş olsun dileğinde bulunan Yıldız, şunları kaydetti:

"Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. İsrail'in yaptığı, oradaki zulmün dünyaya duyurulmasının önüne geçmeye çalışmak, yani engelleme. Basın hürriyeti, haber alma özgürlüğü dediğimiz şey İsrail'in umurunda değil. Yaptığı, hukuksuzlukları perdeleme, gizleme, dünyaya yayılmasının önüne geçilmesidir."

DSP Genel Başkanı Aksakal, Genel Müdür Şenol Kazancı'yı arayarak İsrail'in AA ofisinin olduğu binayı vurmasından dolayı geçmiş olsun dileğinde bulundu

SAĞLIK DÜNYASI DA SESSİZ KALMADI

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, İsrail'in, Anadolu Ajansının (AA) Gazze ofisine yönelik saldırısını kınadı.

Erdöl, Twitter'dan paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"İsrail'in Gazze şeridinde Anadolu Ajansının ofisi de dahil sivil hedeflere yönelik düzenlediği saldırıyı şiddetle kınıyorum. Anadolu Ajansı çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Anadolu Ajansı'na yapılan saldırıya tepki yağdı! ile ilgili etiketler Fuat Oktay Mehmet Özhaseki RTÜK İsrail Anadolu Ajansı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.