Anadolu Ajansı El Bab'ı havadan görüntüledi!

Suriye'nin kuzeyindeki ilçeden terör örgütü DEAŞ sonrası en net kareler geldi. Binaların büyük çoğunluğunun enkaza döndüğü El Bab'da bazı sokaklar ise tamamen haritadan silinmiş.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Özgür Suriye Ordusu'nun terör örgütü DEAŞ'tan kurtardığı Halep'in kuzeydoğusundaki Bab ilçesi havadan fotoğraflandı. Terör örgütü DEAŞ'ın elinde iki yılı aşkın bir süre geçirdikten sonra Türkiye'nin sınır ötesi Fırat Kalkanı Harekâtı ile kurtarılan Suriye'nin El Bab kenti, 13 Şubat'tan bu yana özgür.

İlçedeki patlayıcı ve mayınların da temizlenmesiyle birçok El Bab sakini evlerine dönmeye başladı.

Anadolu Ajansı'nın geçtiği fotoğraflarda, El Bab'daki binaların büyük çoğunluğunun enkaza döndüğü görülüyor. Bazı sokaklar ise tamamen haritadan silinmiş.

24 Ağustos'un ilk saatlerinde Karkamış'tan Suriye topraklarındaki Cerablus'a girilmesiyle başlayan Fırat Kalkanı Harekâtı'nda kısa sürede Cerablus-Azez hattı DEAŞ teröristlerinden temizlendi. 90 kilometrelik hat daha sonra güneye doğru genişledi ve 13 Şubat'ta El Bab'da terör örgütü DEAŞ'ın kökü kazındı. Operasyonda, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle Türk özel kuvvetleri yer aldı.

Anadolu Ajansı El Bab'ı havadan görüntüledi! ile ilgili etiketler Anadolu Ajansı fotoğraf El Bab
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.