Ampute finaline Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri damga vurdu! / VİDEO

Ampute Milli takımımız dün akşam Vodafone Park'ta Avrupa Şampiyonu oldu. Geceye ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri damga vurdu. "Vodafone Park'ı Beşiktaş bizim verdiğimiz paralar sayesinde yaptı" diyen Erdoğan Vodafone Park hakkında bazı soru işaretlerine sebep oldu. Vatandaşlarımız stadın yapılış sürecini merak ediyor. Peki, Beşiktaş devletten ne kadar para aldı? Konuyla ilgili Fikret Orman neler söyledi? Detaylar haberimizde...

Dün akşam Türkiye ile İngiltere arasında Vodafone Park'ta oynanan Avrupa Ampute Şampiyonası Finali'nde gülen taraf Türkiye oldu. Sahada ve tribünlerde büyük bir sevinç hakimdi. Stada girmek isteyip giremeyen birçok taraftar ise stat dışından milli takımı destekledi. Sahadaki coşku ise görülmeye değerdi. Son dakikada attığı golle şampiyon olan Ampute Milli takımını maç sonunda arayarak tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu saha Beşiktaş kulübünün mü? "Ulan bizim verdiğimiz paralarla yaptırdılar" dedi. Bu sözler dün geceye damgasını vurdu. Peki, Beşiktaş devletten ne kadar para aldı? Konuyla ilgili Fikret Orman ne söylemişti? Detaylar haberimizde...

besiktas-leipzig-karsilasmasinin-59-dakikasinda-vodafone-parkta-002

DÜN GECE NE YAŞANDI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası finalinde İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek şampiyon olan Türkiye Ampute Milli Takımı'nı telefonla tebrik etti. Maçın Vodafone Park'ta oynatılmasından dolayı Beşiktaş'a teşekkür eden Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a cevap veren Erdoğan, "Bu saha Beşiktaş kulübünün mü? Ulan bizim verdiğimiz paralarla yaptırdılar" dedi.

STADIN AÇILISINDA CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI

Vodafone Arena'nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin Beşiktaş'a verdiği mali desteği açıkladı.
Beşiktaş camiasının ve taraftarlarının büyük hasretinin sonlandığı Vodafone Arena’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptı. Beşiktaş’ın bu stadı daha önce hak ettiğini belirten Erdoğan, devletin de siyah-beyazlı kulübe verdiği maddi desteği açıklandı.
İşte o sözler;

“Vodafone Arena Stadı’nın, Kartalımızın yeni yuvasının, hayırlı olmasını diliyorum. Kara Kartalımız’a yeni stadında başarılı müsabakalar, bol gollü galibiyetler temenni ediyorum. Türkiye’nin en eski, en köklü spor kulüplerinden olan Beşiktaş; aslında böyle bir stadı çok önceden hak ediyordu. Gördüğüm kadarıyla Karta Kartal’ın şanına yakışan bir stadyum ortaya çıkmış. İstanbulumuz’a ve Türkiyemiz’e bu stadın kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Hükümetimize de teşekkür ediyorum. 50 milyon civarında bir destek verilerek burası yapılmış oldu. En büyük tebriği Beşiktaşlılar hak ediyor. Daima takımının yanında yer alan taraftar farkını hep ortaya koydu.”

FİKRET ORMAN'IN STATLA İLGİLİ AÇIKLAMALARI

Stadın tamamen bitmesiyle birlikte 400 milyon liralık bir yatırım yapmış olacaklarına dikkati çeken Fikret Orman, sözlerini şöyle konuştu:

"Bir saray yaptık. Cazibe merkezi haline getirdik. Bu stadın sadece çim uygulamasına 12 milyon lira harcama yaptık. Güvenlikle alakalı 20 milyon lira para harcadık. Görme engellilerin maç izleyeceği stattır. Türkiye'nin ve Türk sporunun gururu bir şey yaptığımızı düşünüyorum. Bu sezon açmayalım diye bazı fikirler oldu. Taraftarlara en büyük hediye stat. Bayraklarımızla orayı dünyanın en büyük şovu haline getireceğiz. Senelik 50-60 milyon dolar civarında gelir beklentimiz var."

Taraftarın da süreçte büyük destek verdiğini kaydeden Orman, stadın içinde 6 kişinin çalıştığı ve ilerlemediği yönündeki eleştirilere esprili bir şekilde yaklaşarak, "6 kişinin çalıştığı söylendi. Çok becerikli 6 kişiymiş. Herkes 145 bin metrekare inşaatı 6 kişiyle yapmış olduğumuz gördü. Binin üzerinde kişiyle çalıştık." şeklinde konuştu.

Stadın bitmesiyle birlikte elde edilecek gelirle önceliğin oyuncu alımı olmayacağını kaydeden Orman, kulübün finansman durumunu düzeltmeyi istediklerini dile getirdi.

Orman, dünyadaki en iyi zeminin Emirates Stadı'nda olduğu yönünde görüşlerin olduğuna dikkati çekerek, "Vodafone Arena onun üstünde bir teknolojidir." diye konuştu.

29VaEq

SÜPER KUPA FİNALİ VODAFONE PARK'TA

UEFA'dan Beşiktaş camiasını sevindirecek bir haber çıktı. 11 Nisan 2016'da Bursaspor maçıyla kapılarını açan ve birçok etkinliğe de ev sahipliği yapan Vodafone Park, 2019'da ise dünyanın gözünü üzerine çekecek. UEFA Yönetim Kurulu'nun Nyon'da yaptığı toplantıda 2019 UEFA Süper Kupa finalinin Vodafone Park'ta oynanması kararlaştırıldı. Hem siyah-beyazlı camia hem de Türk futbolu açısından önem arz eden bu kararla birlikte 2005'te Olimpiyat Stadı'nda oynanan Şampiyonlar Ligi Finali ve 2009'da Şükrü Saraçoğlu'nda oynanan UEFA Kupası Finali'nin ardından Türkiye, UEFA organizasyonlarındaki 3. ev sahipliğini gerçekleştirecek.

vodafone_park

VODAFONE PARK

Vodafone Park, ya da BJK İnönü Spor Kompleksi Vodafone Park İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan 41.903 izleyici kapasiteli çok amaçlı stadyum. Ev sahibi Beşiktaş futbol takımının eski stadyumu BJK İnönü Stadyumu yıkılarak aynı arazi üzerine inşa edilmiştir.

Vodafone Park, 1947 yılında inşa edilen BJK İnönü Stadyumu'nun bulunduğu alana inşa edilmiştir.

İlk kez 23 Şubat 2004 tarihinde gündeme gelen ancak gerekli izinlerin çıkmaması nedeniyle ertelenen projenin inşa süreci resmi olarak 17 Ocak 2013 tarihinde başlatılmıştır.

Beşiktaş İnşaat Yatırımları A.Ş. ve Kiptaş A.Ş. konsorsiyumu tarafından projelendirilen ve 2013 Haziran ayında mevcut BJK İnönü Stadyumu yıkılarak aynı yerde inşasına başlanan futbol stadyumu. Vodafone, stadyuma 2014-15 sezonundan başlayarak 15 sezon isim sponsoru olmuştur. Taraftarlardan gelen mektupları stadın temeline karıştırarak "Temelinde Aşk Var" adlı sloganı da başlatmıştır. Stadın çatısı 12 Kasım 2015' de kaldırılmıştır.

RESMİ AÇILIŞ TÖRENİ

Açılış, 10 Nisan 2016 tarihinde taraftarlara kapalı, sadece davetlilere açık bir törenle; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gençlik ve eski Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, TBMM eski Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş ve takım kaptanları Tolga Zengin ve Necip Uysal, Beşiktaş eski Başkanı Serdar Bilgili, Beşiktaş eski teknik direktörleri Gordon Milne, Bernd Schuster, Ertuğrul Sağlam, ile iş, spor ve siyaset dünyasından davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

manset-fotografi-77

AÇILIŞ MAÇI

Vodafone Park stadyumunda ilk düdük, resmi açılış töreninin ertesi günü 11 Nisan 2016 tarihinde Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan Süper Lig maçında çalındı. 38420 biletli seyircinin izlediği maçın 21. dakikasında, Beşiktaş'ın Mario Gómez'in ayağından bulduğu gol, Vodafone Arena'da atılan ilk gol olarak kayıtlara geçti. Beşiktaş, 3-2 galip gelerek yeni stadında ilk maçını galibiyetle bitirdi.

TASARIM

Vodafone Park, DB Architects isimli firma mimarı Bünyamin Derman tarafından tasarlanmıştır. Türk Telekom Stadyumu ve Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu ile Türkiye'nin C90 görüş açısına sahip stadyumlarından biri olarak tasarlanan yeni İnönü stadyumunda 147 kapalı loca, 4500 VIP tribün ve 162 engelli koltuğu bulunur. İki kat şeklinde tasarlanan stadyumum birinci katı 26°, ikinci katı ise 38°'dir.

Stadyum, UEFA stadyum kategorilerinde en üst seviye olan 4. kategori kriterlerini karşılamaktadır. Vodafone Park'ın tasarımı bulunduğu yer ve yasal zorunluluklar nedeniyle modern stadyumlardan 3 alanda ayrılır.

KOLEZYUM MODELİ

Stadın etrafında bulunan Dolmabahçe Sarayı, Dolmabahçe Saat Kulesi, Dolmabahçe Camii ve Boğaziçi nedeniyle Anıtlar Yüksek Kurulu, stadın etrafındak tarihi yapılar ile uyumlu bir tasarımla yapılmasını şart koşmuştur. Önerilen stadyum tasarımlarının birçoğu metal, cam ya da kompozit malzemelerin kullanıldığı modern tasarımlardı. İlk tasarım şartını karşılamak için küfeki taşlarının kullanıldığı kolezyum modeli önerilmiş ve onay almıştır.

DALGA MODELİ TRİBÜNLER

Modern stadyumlarda tribünlerin bulunduğu alanlar genelde aynı seviyede olur. Vodafone Park'ın yapılacağı alan küçük ve etrafında taşıt yolları bulunduğundan tribünlerin yüksekliği köşelerde azalıp, kenarlarda artmaktadır. Bu durum tribünlere dalga modeli bir görünüm vermektedir. Doğu tribününün yüksekliği Anıtlar Yüksek Kurulu'nun bir diğer isteği doğrultusunda, Boğaz manzarısını kapatmaması için alçak tutulmuştur.

ELİPTİK TASARIM

Modern stadyumların birçoğu kare tasarımlar kullanır. 20. yüzyılda yapılan eski stadyumlar özellikle Olimpik stadyumlar ise tartan pist içerir. Tartan pist nedeniyle bu stadyumlar eski İnönü stadyumu gibi eliptik şekildedir. Tarihi eser olduğu için yıkılamayan iki kulesi ile uyumlu olması açısından yeni stadyum 1939'da yapılan tasarıma sadık kalmıştır. İçinde tartan pist olmasa da Vodafone Park eliptik şekilde tasarlanmıştır.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Koltuk kapasitesi: 41.903
Loca sayısı: 147
Loca koltuk toplam sayısı: 1903
VIP koltuk sayısı: 2100
Otopark: 600 araç
Engelli koltuk kapasitesi: 81 engelli koltuğu + 81 refakatçi (toplamda 162 koltuk)
Saha çizgisi ile tribün arasındaki uzaklık: -Kale çizgisi tribün arası 795 cm -Taç çizgisi tribün arası 615 cm
Basin tribünü kapasitesi: 186 kişi
Tamamı kapalı tribünler
C90 görüş açısı
Açılır kapanır koltuklar
Alttan ısınma
SISAIR Alttan Havalandırma ve Vakum Drenaj Sistemi
İki kat tribün yapısı
Kapalı ve açık otopark
Çatı özelliği: Çatı tüm tribünlerin üzeri kapalı olacak şekilde, kablo sistemle çözülmüş, PTFE kaplı olarak tasarlanmıştır.

Ampute finaline Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri damga vurdu! / VİDEO ile ilgili etiketler Türkiye İngiltere Cumhurbaşkanı Erdoğan avrupa ampute şampiyonası finali bu saha beşiktaş kulübünün mü vodafone park
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.