Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti, 6 işçi yaralı

Zonguldak Ereğli'de bulunan TTK'ya ait Armutçuk Müessesi'ne ait maden ocağında göçük meydana geldi. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu yaptığı açıklamada "Kurtarma çalışması tamamlandı. Ekipler güvenli bir şekilde kuyudan çıkıyor. Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede." dedi. Enerji Bakanlığı'ndan gelen açıklamaya göre 1 işçi hayatını kaybetti.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kandilli mevkiinde TTK'ya bağlı Armutçuk Müessesi'ne ait maden ocağında göçük meydana geldi.

KURTARMA ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu yaptığı açıklamada "Kurtarma çalışması tamamlandı. Ekipler güvenli bir şekilde kuyudan çıkıyor. Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede." dedi.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada "Zonguldak Ereğli’de, kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle, 1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük." ifadelerini kullandı

--------------------------------------------------------------------------------

GÖÇÜK ALTINDA KAÇ İŞÇİNİN OLDUĞUNU TESPİT EDİLECEK

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, olayı öğrenir öğrenmez olay yerine hareket ettiklerini ve göçük sonrası ellerine net bir sayı ve bilgi ulaşmadığını belirterek; bölgede çalışan maden işçilerinin başlarına taktıkları baretlerde yer alan çiplerin incelenerek kaç kişi olduğunun tespit edilmesi için çalışma yapıldığını söyledi.

ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

Öte yandan göçük ihbarı sonrası AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekipleri de bölgeye sevk edildi. 

ZONGULDAK VALİSİ: İÇERİDE 280 KİŞİ VAR

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "İçeride 280 kişi var, 4 kişi etkilendi. Biri canlı olarak kurtarıldı. 1 kişi ağır yaralı. 2 kişiden canlı ses alınabiliyor. 75 kişilik ekiple müdahale başladı." dedi

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

AFAD'tan ise göçük ile ilgili, "Bugün saat 13.45 sularında Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında bir göçük meydana gelmiştir. Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine olay bölgesine AFAD, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." açıklaması geldi. 

KANDİLLİ BELEDİYE BAŞKANI AYDIN: VARDİYA ARASINDA OLMASINDAN SAYI BİLİNMİYOR

Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, "Vardiya arasında olmasından kaynaklı bilgi karmaşası var. Vardiya değişmiş olabilir, onun için kesin bilgi veremiyorlar. Sadece tahliye edilen ve tahliye sırasında olan kişilerle ilgili bilgi verebiliyorlar. Onun için rakamlarla ilgili kesin bilgi veremiyorlar" dedi.

Borsa İstanbul'da en çok değer kazanan hisseler belli oldu Fahiş fiyata cezalar 10 kat artırılıyor Avrupa’da Türkler Dornbirn Kültür Fuarı’nda buluşuyor
Sonraki Haber