Bankaların mobil uygulamalarına erişilemiyor

Bankacılık müşterilerinin sıklıkla kullandığı mobil uygulamalarda sabah saatlerinden itibaren yaşanan erişim sorunu dikkat çekti. Şu ana kadar Ziraat Bankası, TEB, Garanti Bankası ve İş Bankası'nın mobil uygulamalarına giriş yapılamazken, "Siber saldırı mı var" sorusu gündeme geldi.

Sabah saatlerinden itibaren bazı bankaların ep telefonlarındaki mobil uygulamalarına giriş yapılamaması kullacıların büyük tepkisini çekti. Sabah saatlerinden itibaren İş Bankası, Ziraat Bankası, TEB ve Garanti Bankası'nın mobil uygulamasına giriş yapılamadığı öğrenildi.
Mobil uygulama kullanıcıları duruma sosyal medyada büyük tepki gösterirken, yaşanan bu ortak sorunun ise nedeni bilinmiyor. Birçok bankada oluşan bu sorun "Acaba siber saldırı mı var" sorusunu gündeme getirdi.

Sosyal medya kullanıcıları sabah saatlerinden itibaren bankaların mobil uygulamalarına giriş yapamadıkları için şikayet ediyorlar. Şu ana kadar Garanti Bankası, TEB, Ziraat Bankası ve İş Bankası'nın mobil uygulamalarına giriş yapılamadığı öğrenildi. Öte yandan İş Bankası'nda yaşanan sorunun öğleden sonra düzeldiği gelen haberler arasında yer alıyor.

ZİRAAT BANKASI AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamada mobil uygulamada yaşanan sorunun giderilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtilirken, bankacılık işlemlerinin internet şubesinden yapılabileceğinin altı çizildi.

Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklama şöyle:

SİBER SALDIRI MI VAR

Bankaların mobil uygulamalarında aynı gün yaşanan erişim sorunu çeşitler tartışmaları beraberinde getirdi. Bazı kullanıcılar "Siber saldırı mı var" sorusunu sorarken, sorunun nedenine ilişkin belirsizlik sürüyor.

Başkentte kuvvetli lodosa dikkat! Tighe Barry Ayasofya Meydanı'nda Müslüman oldu İstanbul'da otomobiline çarpan kurye tarafından tornavidayla öldürüldü
Sonraki Haber