Zeytin Dalı'nın ilk şehidinden duygulandıran vasiyet!

Kilis'in Gülbaba köyü güneydoğusundaki Burseya Dağı'nda teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Musa Özalkan'ın vasiyeti okuyanları gözyaşlarına boğdu. Şehiz Özalkan, arkadaşına attığı mesajda şehit düşmesi halinde Türmendağı'ndaki çocuklar için devletin kendisine vereceği para ile anaokulu-kreş yaptırılmasını ve adınında buraya verilmesini istedi.

Özalkan çiftinin üç çocuğundan ortancası olan Musa Özalkan’ın şehadeti, Ankara Ayaş'taki ailesini yasa boğdu.

Acılı ailenin evi taziye ziyareti için gelenlerle dolup taştı. Şehidin babaevine Türk Bayrağı asıldı.

Sokakta bulunan diğer binalar da Türk bayraklarıyla donatıldı.

5 AYLIK KIZI YETİM KALDI

Şehit Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın 2 yıllık evli olduğu 5 aylık bir kız çocuğu bulunduğu belirtildi.

Şehit Özalkan'ın naaşının yarın getirileceği ve askeri törenin ardından cenazesinin memleketi Ayaş’ta toprağa verilmesi bekleniyor.

ŞEHİDİN DUYGULANDIRAN VASİYETİ

Şehit asker, devletin ailesine vereceği paranın, müdavimi olduğu bir dernek aracılığıyla Telafer'deki Türkmen çocuklara okul yapımında kullanılmasını ve adının konulmasını vasiyet ediyor.

Afrin şehidi Musa Özalkan da, bir zamanlar TSK'da bulunan vesayetçi düzenin uygulamalarının mağdurlarındandı. 2008'de mezun olduğunda annesi tesettürlü diye törene alınmamıştı. O ayrımcılık Şehit Musa Özalkan'a çok dokunmuştu. Bu duygusunu, TSK'da törenlerle başörtülü annelerin, eşlerin, kardeşlerin girebileceği yönündeki karar üzerine bu mutluluğunu attığı bir tweetle paylaşmıştı bundan bir sene önce Şehit Özalkan ve o gün kırgınlığını şu sözlerle ifade etti: "Sene 2008 mezuniyet töreni var. Ailem bu mutlu günümde yanında olmak için gelmiş nizamiyeden girerken uyarılara ve ihtarlara maruz kalmış neden? Allah'ın emrini yerine getirip tesettürlü giyindiği için. Bu ana oğlunu asker yapmış ölüme gideceğini biliyor ama mutlu ve nizamiyede birileri tarafından kalbi kırılıyor bunun hakkını kim ödeyecek? Sene 2017 rütbeli askerler (bayanlar) başörtüsü giyebilecek izni çıkıyor. Bak Allah (c.c)ın işine İLAHİ ADALET. Zalimler için yaşasın cehennem!!!"

İran istedi, Türkiye harekete geçti! Volkan Demirel ile Zeynep Demirel boşanıyor! Akaryakıt fiyatlarında son durum! İşte güncel akaryakıt fiyatları
Sonraki Haber