Zerdava'nın nesli tehlike altında!

Nesli tükenme tehlikesi altındaki Trabzon'a özgü ‘Zerdava’ köpeği için harekete geçildi. Aynı Karadeniz gibi hırçın ve asabi bir tür olan Zerdava köpeğinden ikisi bir araya geldiğinde iri cüsseli bir ayı ile mücadele edebiliyor.

Trabzon’a özgü ırk olan, zeki ve cesur özellikleriyle ön plana çıkan ‘Zerdava’ köpeğinin nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Soyu 1200-1300’lü yıllara dayanan ‘Zerdava’ için Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu harekete geçti. Federasyon üyeleri Trabzon’a gelerek köpekleri kayıt altına almaya başladı. Bu kapsamda Uluslararası Kinoloji Federasyonu (FCI) Irk Standartları Komitesi Üyesi ve FCI Tüm Irk Grupları Uluslararası Hakemi Petru Muntean da Romanya’dan Trabzon’a gelerek Zerdava ırkını inceledi. Deri altlarına çip takılan ve şeceresi belirlenen ‘Zerdava’ köpeğinin Trabzon’a özgü bir ırk olduğu belirlenmeye çalışıldı. 

O il ve bölgelerde kuvvetli yağış ve rüzgara dikkat! Süper Lig'in en iyi 20 oyuncusu belli oldu! Galatasaray zirvede FETÖ'nün yeğeninden 15 Temmuz itirafı! "Pensilvanya'da planladık" Emeklilerin bayram ikramiyesinde ödeme takvimi belli oldu! All Star'a veda eden isim kim? İşte heyecan dolu gece... Benzine indirim geldi! İşte 25 Mayıs 2024 güncel akaryakıt fiyatları