Zencefil ile akraba Kakule'nin bir çekirdeği yeter nefes tazelemeye! Adeta meditasyon içkisi! Kakule'nin bambaşka faydaları!

Zencefiller ailesinden olan Kakule bitkisinden kahve yapımında aroma olarak kullanılır. Nefes kokusu problemi yaşayanlar için özellikle tavsiye edilen kakule tadı ve kokusu keskin bir bitkidir. Konsantrasyon artırıcı özelliği ile kakule adeta baharatlar aleminin en güzel bitkisidir.

Yoga diyetlerinde satvik olarak adlandırılan Kakule'nin faydaları saymakla bitmiyor. Birçok annenin aşina olduğu kakule bitkisi ya da baharatı hakkında bilgileri sizler için araştırdık.

Kahve ve hatta çaya bile katılan bir baharat olan Kakule, Hindistan başta olmak üzere Nepal, Malezya gibi ülkelerde yaygın olarak yetişen bir bitki olan kakule, safran ve vanilyadan sonra Doğu’dan ithal edilen en kıymetli bitki olarak biliniyor. Sağlığa birçok faydası bulunmasının yanı sıra yemeklere, hamur işlerine ekleniyor.

Solunum sistemini rahatlatıcı bir etkiye sebep olan kakule, mide bulantısı sorunu yaşayanlar için de tavsiye edilir.

Adet döneminde yaşanan spazmların ve krampların hafifletilmesi için kullanılır.

Mırra adlı içeceğe tadını veren ve çoğunlukla Kuzey Avrupa ülkelerinde baklanın kendisi başta olmak üzere, baklagillerle yapılan yemeklerde kullanılır.

Farklı ve hoş bir tadı vardır.

Güneydoğu Bölgelerinde "hel" diye tabir edilen şekil olarak kabak çekirdeğine benzeyen, zencefilgiller ailesinden, çoğunluğu Hindistan ve GüneyBatı Asya sahillerinde yetişir.

AĞIZ KOKUSUNU ORTADAN KALDIRIR


Birkaç kakule çekirdeği çiğneyerek ağzınızdaki kötü kokudan kurtulabilirsiniz. Kakule antimikrobiyal etkiye sahiptir. Bunun yanı sıra kakule yağında bulunan sineol, güçlü bir antiseptiktir; kötü kokuya neden olan bakterileri öldürür. Sineol ayrıca diş çürüğüne neden olan bakteriyi öldürebilir.

Müsavat Dervişoğlu, görevi Meral Akşener'den devraldı Evde kadayıflı çikolata (Dubai çikolatası) nasıl yapılır? Biber gazından etkilenmiş gibi yaptı, arkadaşını görünce kendine geldi
Sonraki Haber