Yeni dönemin en genç milletvekili AK Parti'den: Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir kimdir?

28'inci Dönem milletvekilleri belli oldu. Yeni dönemin en genç milletvekili 25 yaşındaki AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir oldu.

28'inci Dönem parlamentosunun en genç milletvekili AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir oldu. 25 yaşındaki Zehranur Aydemir'i yine AK Parti'den 27 yaşındaki İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak izledi.

ZEHRANUR AYDEMİR KİMDİR?

Aslen Rizeli olup 1998 yılında Ankara ili Çankaya ilçesinde doğdu. Üniversite öğrenimini, Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde tamamladı. Endüstri Mühendisliği bölümünde tam burslu olarak okuyan Zehranur Aydemir, Bilgisayar Mühendisliği bölümünden çift anadal yaptı ve 2021 yılında Endüstri Mühendisliği, 2023 yılında Bilgisayar Mühendisliği'nden mezun oldu.

Aydemir, siyasi hayatına ise 2016 yılında AK Parti Ankara Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Komisyonu'nda başladı. AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nda ve AK Parti Genel Merkez bünyesinde çeşitli görevler üstlendi.Zehranur Aydemir, evli olup iyi seviyede İngilizce, orta seviyede ise Almanca bilmektedir.

Alex de Souza adım adım Antalyaspor'a geliyor Altınay Savunma Teknolojileri 8 Mayıs'ta talep toplayacak Zamlı sigara fiyatları 2024 Mayıs! Sigaraya ne kadar zam geldi?
Sonraki Haber