Yüzünden bir buçuk kilo tümör çıkarıldı!

Somali'de yaşayan bir kadın, yaklaşık 20 yıldır çenesinde yer alan bir buçuk kilo ağırlığındaki tümörden Türkiye'de geçirdiği operasyonla kurtuldu.

Somali’de yaşayan 42 yaşındaki Khadra Bade Mohamoud’un çenesinde 20 yıl önce tümör oluştu. Zamanla çenesindeki tümörü büyüyen kadın, beslenememeye ve nefes alamamaya başladı.

ÇAREYİ TÜRKİYE'DE BULDU

Ülkesinde tedavi olamayan hasta, şikayetlerinin artması üzerine çareyi Türkiye’ye gelmekte buldu. Yaklaşık bir buçuk ay önce Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen Somalili kadın, burada tedavi altına alındı.

Beslenme bozukluğu nedeniyle kan değerleri düşük olan hasta, tedavilerle ameliyata uygun hale getirildi.

20 SANTİM, BİR BUÇUK KİLO

Üst solunum yolunda bulunması nedeniyle tehlike oluşturan tümör, 6 saat süren başarılı ameliyat sonucu yerinden çıkarıldı. 20 santim büyüklüğünde ve bir buçuk kilo ağırlığındaki kitlenin çıkarılmasından sonra hastaya yeni bir çene yapıldı.

''1 AY SONRA HASTAYI KAYBEDECEKTİK''

Kitlenin büyük olması, zaman zaman kanaması, üst solunum yolunda olması, yemeği ve nefesi etkilenmesinden dolayı ameliyatın da riskli olduğunu söyleyenHAnkara Eğitim Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği Doç. Dr. Zeynep Kaptan, “Bu hastayı ameliyat etmemiş olsaydık ve geri göndermiş olsaydık yaklaşık 1 ay sonra hastayı kaybedecektik. Beslenme problemi ve nefes problemi vardı. Bir de zaman zaman kanaması vardı. Tüm bunlar birleşince hasta riskli duruma girecekti” şeklinde konuştu.

FIFA İsrail'in men edilmesi kararını görüşmek için toplanacak Çağla Şıkel'in ayakları sosyal medyada gündem oldu! Merkez'in enflasyon tahmini değişti, zam oranları tekrar hesaplandı
Sonraki Haber