Yunanistan'ın eski Dışişleri Bakanı Nikos Dendias o dönemi anlattı: Türkiye ile savaşın eşiğine gelmiştik

Eski Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye ile yaşanan krizler arasında en riskli olanının Türk araştırma gemisi Oruç Reis'in 2020'de faaliyete geçmesi olduğunu ifade etti. Dendias, bu olayın iki ülkenin savaşın eşiğine geldiği bir dönemi işaret ettiğini vurguladı.

Yunanistan'ın yaklaşan seçimlerine sadece 2 hafta kala, eski Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ülkenin önde gelen gazetelerinden Kathimerini'ye verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu.

EN TEHLİKELİ KRİZ HANGİSİYDİ?

"Diplomatik krizlerin arasında en tehlikelisi hangisiydi?" sorusuna cevap veren Dendias, Dışişleri Bakanlığı görevi süresince Yunanistan ve Türkiye arasındaki krizlerin içinde en riskli olanının Türk araştırma gemisi Oruç Reis'in Ağustos 2020'de faaliyetlerine başlaması olduğunu belirtti. Dendias, bu olayın iki ülkenin gerçek anlamda savaşın eşiğine geldiği bir dönemi temsil ettiğini ifade etti.

"SAVAŞIN EŞİĞİNE GELDİK"

Dendias, 2020 yılında Türk araştırma gemisi Oruç Reis'in faaliyetlerinin Atina-Ankara hattında gerilimi artırdığını ve iki ülkenin savaşın eşiğine geldiğini açıkladı.

2020 yılında Oruç Reis'in faaliyetlerinin başlaması, Yunanistan'da rahatsızlık yaratmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, o dönemde "Bugüne kadar sabırlı davrandık. Ancak Yunanistan, yaklaşımımıza aynı şekilde yanıt vermedi. Eğer bu şekilde devam ederlerse gerekeni yaparız. Oruç Reis'imize saldırmayın, saldırırsanız bunun ağır bedelini ödeyeceksiniz" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Nikos Dendias'ın röportajı, Yunanistan'ın yakın tarihindeki önemli bir kriz dönemini ve gerilimin nasıl savaşın eşiğine getirdiğini bir kez daha hatırlatmış oldu.

İstanbul'da tepki çeken görüntü! Anne sokak ortasında kızını darp etti 6 Mayıs 2024 Akademik kadro ilanları yayınlandı! İşte o kadrolar... Gaziantepli Yakup Şahin türküleri ve kazandığı para ile çok konuşuldu!
Sonraki Haber