Yunanistan küplere bindi!

Komşu Yunanistan'da gündem yine Türkiye oldu. ABD'de alınan karar gereği F-16 uçaklarının satışı için kısıtlayıcı maddeler tasarıdan kaldırırken bu karar Yunanistan basınında geniş yankı buldu.

Ege'deki tansiyon Atina'dan gelen açıklamalar ile yükselmeye devam ederken ABD’nin aldığı karar Yunanistan'da panik havası yarattı. ABD Temsilciler Meclisince sunulan ve Türkiye'ye F-16 satışını kısıtlayıcı koşullara bağlayan maddeler, savunma bütçesi yasa tasarısından tamamen çıkarıldı.

Tasarının son halinde, Rum lobisine yakınlıklarıyla bilinen New Hampshire Temsilcisi Demokrat Chris Pappas, Florida Temsilcisi Cumhuriyetçi Gus Bilirakis, New York Temsilcisi Cumhuriyetçi Nicole Malliotakis ve New Jersey Temsilcisi Demokrat Frant Pallone dahil 18 temsilci tarafından sunulan ve tasarının Temsilciler Meclisi versiyonuna eklenerek kabul edilen Türkiye’ye F-16 satışlarını kısıtlayıcı koşullara bağlayan maddeler yer almadı.

Söz konusu maddelerin çıkarılmasıyla, Türkiye’nin F-16 alımına yasa gerekçesiyle bazı kısıtlamalar getirme kozu ABD Kongresinin elinden alınmış oldu.

Türkiye, ABD’den 40 yeni F-16 Blok 70 savaş uçağı ve envanterindeki 80 uçak için ise modernizasyon kiti talep ediyor.

YUNANİSTAN'IN BİR NUMARALI GÜNDEMİ

Yunan basını ABD'den gelen haberi birinci manşetten okurlarına sunarken haberlerde Atina'nın son kozuna yer verildi

Proto Thema gazetesi başarısızlığa rağmen Türkiye'ye F-16 satışının önüne geçilenileceğini öne sürdü.

Gazete Yunanistan'a yakınlığı ile bilinen Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı olan Robert Menendez veto yetkisini elinde bulundurmaya devam ettiğinin altını çizdi.

Başka bir deyişle söz konusu değişiklik sonrası Yunanistan'ın Türkiye'ye F-16 satışını engellemek için elindeki son koz Senatör Menendez oldu.

Şans Topu sonuçları 28 Nisan 2024! Bakanlık yeni düzenlemeleri duyurdu Yolcu midibüsü devrildi! Çok sayıda yaralı var
Sonraki Haber