Yunanistan: Doğu Akdeniz’i kaybediyoruz

Yunanistan, Türkiye’nin Akdeniz’de yaptığı petrol aramaları ve siyasi ataklarından endişe duyuyor. Oruç Reis gemisinin yaptığı aramalar ve yapılan anlaşmalar, Yunanistan’da “Doğu Akdeniz’i kaybediyoruz” yorumlarına neden oldu. İşte detaylar...

Yunanistan merkezli Newsbreak GR haber sitesi, “Yunanistan yavaş yavaş Doğu Akdeniz'den kaybolurken, Mısır ve Türkiye'nin yakınlaşmasıyla birlikte Doğu Akdeniz'de tamamen yeni bir senaryo oluşuyor diye yazdı.

Site, Türkiye’nin uzun süredir siyasi sıkıntı yaşadığı Mısır’la başlayan ileri seviye görüşmelerden de rahatsız oldu. Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Es Sisi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı görüşmenin de Yunanistan’ı Doğu Akdeniz’in kaybedilmesine neden olacağını söyledi. Gazete, “Erdoğan-Sisi zirvesinin eli kulağında.

Türkiye-Mısır ilişkileri her zamankinden daha yakın. Doğu Akdeniz yavaş yavaş elimizden kayıp gidiyor. Ülkemiz için ulusal bir yenilginin eşiğindeyiz” diye yazdı.

Al Jazeera televizyonunun ülkedeki yayınlarını sonlandırma kararı aldı Ünlü oyuncu Demet Akbağ açıkladı! "Öpüşmedim çünkü" Mert Turak kimdir? Mert Turak kaç yaşında, nereli?
Sonraki Haber