Yunan Siyasetçi: Amerikan sömürgesi haline geldik

Amerika’nın askeri üssü haline gelen Yunanistan’da birileri gerçekleri görmeye başladı. Rusya’yı bahane ederek Yunanistan’a yerleşen ABD’nin askeri varlığını artırmasına Yunan siyasetçi Giannis Kotsailidis tepki gösterdi.

Türkiye’ye karşı provokatif eylemleriyle dikkat çeken Yunanistan adeta bir ABD’nin sömürge üssüne dönüşürken Yunan siyasetçiden itiraf gibi bir açıklama geldi. Giannis Kotsailidis, 'Amerikan sömürgesi haline geldik.' dedi.

Türkiye'ye karşı provokatif eylemleri üst çıtaya taşıyan Yunanistan'da, gerçekleri görmeye başlayan birileri çıkmaya başladı. NATO'nun doğu kanadını güçlendirme bahanesiyle ülkedeki birçok kritik liman ve askeri üssü ABD'ye süresiz teslim eden Yunanistan'da artık çatlak sesler çıkıyor. ABD'nin ülkesindeki askeri varlığını artırmasına tepki gösteren Yunan siyasetçi, 'Amerikan sömürgesi haline geldik.' tespitinde bulundu.

ÜS SAYISI 10'UN ÜZERİNE ÇIKACAK

Sputnik'e demeç veren Kotsailidis, Washington'un ülkedeki askeri varlığını artırmaya yönelik faaliyetlerini eleştirerek ABD'nin Yunanistan'da 5-6 bölgede daha üs kurmak istediğine ve böylece ülkedeki ABD üslerinin sayısının 10'un üzerine çıkacağına işaret etti.

''YUNANİSTAN EGEMENLİĞİNİ KAYBETTİ''

Kotsailidis, "Bunun Yunan halkının çıkarlarına hizmet etmeyeceğine inanıyorum. ABD'liler böylece Ege Denizi'nde Çanakkale Boğazı'na ve Ukrayna'daki savaş alanına çok yakın bir noktada bulunma haklarını beyan ediyorlar. Dedeağaç, Batı'nın ve NATO'nun Ukrayna'ya yardım amacıyla gönderdiği silahların transferi için 'giriş kapısı' haline gelecek ve bu durum Yunanların çıkarına değil. Yunanistan son yıllarda egemenliğini kaybetti" ifadelerini kullandı.

''AMERİKAN SÖMÜRÜSÜ HALİNE GELDİK''

Yunanistan'ın bir Amerikan sömürgesi haline geldiğinin ve birçok Yunan vatandaşının bunu kabul etmediğinin altını çizen Kotsailidis, "Bazı hükümetler anlaşıyor ve bazı yöneticiler de Yunan halkının çıkarlarına değil, kendi çıkarlarına ve ABD'lilerin çıkarlarına göre hareket ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

FLAKE: ABD, EGE'DE TARAF TUTMUYOR

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, "Son dönemde bana ABD'nin Ege'de güvenliğe ilişkin pozisyonunda bir değişiklik olup olmadığı sorusu yöneltiliyor. Bu soruya cevabım 'hayır'." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin Twitter hesabından, Flake'in açıklaması paylaşıldı.

"Son dönemde bana ABD'nin Ege'de güvenliğe ilişkin pozisyonunda bir değişiklik olup olmadığı sorusu yöneltiliyor. Bu soruya cevabım 'hayır'. NATO müttefiklerimiz Türkiye ve Yunanistan ile güvenlik alanındaki iş birliğimiz, ortaklardan biri lehine taraf tutmaya ya da dengeyi bozmaya yönelik bir tutuma dayanmamaktadır." değerlendirmesinde bulunan Flake, şu anda ortak çabalarının, Rusya'nın Ukrayna'daki acımasız ve nedensiz savaşını sonlandırmaya odaklandığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk dünyası çocuklarıyla buluştu Türk Yıldızları'ndan nefes kesen gösteri Yasemin Sakallıoğlu'ndan doğum gününde dileğini açıladı!
Sonraki Haber