Yüksek elektrik faturası derdine son! Aylık 206 TL elektrik faturası yardımı yapılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni doğum yapanlar, yaşlılar veya elektrik faturası yardımına ihtiyacı olan dar gelirli vatandaşlar başta olmak üzere pek çok olanda maddi destek veriyor. Bu kapsamda, "sosyal yardım programları" ile ihtiyaç sahibi olan ve İstanbul'da ikamet eden vatandaşlara elektrik faturası desteği veriyor. İşte İstanbul Aile Bakanlığı elektrik faturası yardımı başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere yönelik sağlanan maddi desteklerdeki çeşitlilik her geçen gün artıyor. İstanbul'da yaşayan, yakacak ve elektrik desteğine ihtiyacı olan, yaşlı, engelli veya engelli yakınları başta olmak üzere ihtiyaç sahibi pek çok bireye maddi yardım desteği yapılıyor.

İŞTE AİLE BAKANLIĞI ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ DETAYLARI...

İSTANBUL ELEKTRİK FATURASI YARDIMI BAŞVURU KOŞULLARI VE TUTARI

Elektrik desteği yardımından, 3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneler yararlanabilecektir. Bu çerçevede;

01.01.2022 tarihinden itibaren 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh, 3 kişilik hanelere aylık 100 kWh, 4 kişilik hanelere aylık 125 kWh, 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh karşılığı tutarınca nakdi destek sağlanır.

Elektrik faturası yardımı kapsamında 12 ay boyunca ödenecek ücretler ise şu şekildedir: 

1-2 kişilik aile
103

3 kişilik aile
137,33

4 kişilik aile
171,67

5 kişilik aile
206

İSTANBUL ELEKTRİK FATURASI YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vatandaşların elektrik faturası yardımından yararlanabilmeleri için için, herhangi bir kuruma başvuru yapmasına gerek yoktur. Hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT ikamet ettikleri bölgeye en yakın gitmeleri yeterlidir.

Beşiktaş'ta Cenk Tosun için karar verildi Aldatılan kadın, kocasından 1 milyon lira tazminat kazandı İstanbullular dikkat: O bölgelerde elektrik olmayacak!
Sonraki Haber