Yıldırım-15 Mutki-Sarpkaya operasyonu başlatıldı

İçişleri Bakanlığınca Bitlis'te 816 personelin katılımıyla "Yıldırım-15 Mutki-Sarpkaya" operasyonu başlatıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada operasyonun terör örgütünün kış öncesi hareket kabiliyeti ve barınma arayışını bertaraf etmek amacını taşıdığı vurgulandı.

İçişleri Bakanlığı Yıldırım-15 Mutki-Sarpkaya operasyonunun başlatıldığını yazılı bir açıklama ile duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Operasyonda Bitlis İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli; Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat(PÖH) ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 816 personel [(48) operasyonel tim] görev almaktadır.

Bölücü terör örgütünün kış öncesi hareket kabiliyeti ve barınma arayışını bertaraf etmek, ülke içinde iletişimi ortadan kalkan örgütün bu kabiliyetini bir daha elde edememesini sağlamak ve ülke içindeki terörist varlığını tamamen bitirmeye yönelik olarak Bitlis İl Jandarma Komutanlığınca "YILDIRIM-15 MUTKİ-SARPKAYA" Operasyonu başlatılmıştır." denildi.

'Deniz Gezmiş' sözleri fitili ateşledi! Vekiller arasında tartışma İlk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı! Ankara'da 6 kritik imza... Netanyahu'dan saldırı açıklaması! Sözde esirler için düzenlemiş!
Sonraki Haber