Yerli ve milli helikopter motoru TS1400, GÖKBEY'i böyle uçurdu!

Türk savunma sanayiinde önemli bir kilometre taşı daha aşıldı. Yerli ve milli ilk helikopter motorumuz TS1400, test uçuşunda T625 GÖKBEY Helikopterini uçurdu.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen ilk yerli genel maksat helikopteri GÖKBEY, bu kez yerli ve milli helikopter motoru TEI-TS1400 ile havalandı. İlk test uçuşu başarıyla tamamlandı.

GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILDI

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir de gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu ve başarılı geçen test uçuşundan görüntüleri paylaştı.

Demir, Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Türk savunma sanayiinde önemli bir kilometre taşı! Aziz Milletimize de bir bayram hediyesi! Yerli ve milli ilk helikopter motorumuz TS1400, test uçuşunda ilk özgün helikopterimiz GÖKBEY’i uçurdu. Mühendislerimizin ellerine sağlık." ifadelerini kullandı.

Seri üretimi devam eden ve 3 adet 2023 yılı içerisinde Jandarma Genel Komutanlığı’na teslim edilecek olan T625 GÖKBEY Helikopteri, geniş görev yelpazesine sahip olmasından ötürü taşıma, VIP, kargo, hava ambulans, arama kurtarma ve kıyı ötesi taşıma görevlerinde bulunabilecek.

Altın tekrar düşüşe geçti! İşte 2 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Kerem Aktürkoğlu'nun bonservis bedeli belli oldu Midibüsle panelvan çarpıştı! 24 kişi yaralandı
Sonraki Haber