Yerli elektrikli araçta yeni yatırım hamlesi

Son dönemde gerek teknoloji gerek tarım alanında yaptığı yatırımlar ve iş birlikleriyle öne çıkan Agrotech Grup’un bağlı ortaklığı Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri, İtalya merkezli XEV Global’ın ağırlıklı hisselerini satın almak üzere ilk adımı attı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, bu adımla elektrikli araç alanında yurt dışındaki etkinliğin artırılmasının amaçlandığı belirtildi. İşte detaylar...

Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri Otomotiv Grup Başkanı Bahadır Gören, Agrotech önderliğinde Joyce ve XEV Global’ın güçlerini birleştirmesinin önemine değinerek, “Yerli ve milli üretimimizle tüm dünyaya hitap edebilen bir marka olma hedefimizi güçlendirecek bu adım, şirketimizin vizyoner duruşunun bir yansıması. Tüm odağımız hem ülkemizde hem de hedef pazarlarımızda stratejimizi hayata geçirmek üzerine kurulu. Öncelikli Avrupa ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri olmak üzere dünyaya hitap eden bir Türk markası olmak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.


 
Teknoloji ve tarım alanında Türkiye’nin önde gelen şirketi olan Agrotech Grup, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, bağlı ortaklığı Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri’nin, XEV Global’ın ağırlıklı hisselerini satın almak üzere ilk adımı attığını duyurdu. Bu anlamda ön müzakere sözleşmesinin de imzalandığı kaydedilirken; toplam 20 ülkede distribütörlüğü bulunan XEV Global’ın 113 şehirde satış kanalı bulunduğu kaydedildi. Şirketin İtalya’da da YOYO markasıyla hizmet verdiği ve 150 bin araç üretme kapasitesine sahip olduğu ifade edilirken; Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri Otomotiv Grup Başkanı Bahadır Gören, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Global bir markanın Agrotech ile daha da güçlendirildiği bu adımla gelecek dönemde yerli üretimi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Yerli ve milli üretimimizle tüm dünyaya hitap edebilen bir marka olma hedefimizi güçlendirecek yeni iş birliğimiz, şirketimizin vizyoner duruşunun bir yansıması. Tüm odağımız hem ülkemizde hem de hedef pazarlarımızda stratejimizi hayata geçirmek üzerine kurulu. Öncelikli Avrupa ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri olmak üzere dünyaya hitap eden bir Türk markası olmak için çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
 
AVRUPA’DA STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ
 
Geçtiğimiz haftalarda elektrikli araçlar, elektrikli yerli motor ve batarya teknolojileri konusunda gelecek dönem hedeflerini açıklayan Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri, XEV Global adımıyla çalışmalarını uluslararası pazarlarda daha etkin bir şekilde yönetebilmek, üretim kapasitesi ile bilgi ve birikimini güçlendirerek ihracat pazarlarını genişletmeyi hedefliyor. Hali hazırda 427 bin metrekarelik alanda üretim yapan XEV Global ise Avrupa’da stratejik iş birlikleri sayesinde değişimli pil istasyonları ağı kurulmasına katkıda bulunuyor. Şirketin Çin ve Tayland’da farklı alanlarda operasyonlarını sürdürdüğü merkezleri de bulunuyor. Şehir içi ulaşım için elektrikli araçları akıllı üretim vizyonu ile üreten global bir otomotiv markası olan şirketin, Joyce’un 2025 yılı içinde binek araçlarda 28 bin, ticari araçlarda ise 3 bin adetlik üretim hedefine de katkıda bulunması bekleniyor. Satın alma kararıyla birlikte yerli motor, yerli batarya, yerli elektronik sistemlere sahip L7 sınıfı yerli elektrikli araç çalışmalarının hızlandırılması amaçlanırken; üretilecek Joyce’un bu yıl 29 Ekim’de tarihinde 699.000 TL tüketici fiyatı ile öncelikle Türkiye’de satışa sunulması amaçlanıyor. Elektrikli araçların, insansız kara araçlarının, insansız kurtarma araçlarının, sağlık ve birçok sektöre özelleştirilmiş elektrik vasıtaların üretim kapasitesinin ise 2024 yılı içinde yüzde 400 artırılarak iç piyasa haricinde, 14 farklı ülkeye ihraç edilmesi hedefleniyor.

Fahiş fiyata cezalar 10 kat artırılıyor Avrupa’da Türkler Dornbirn Kültür Fuarı’nda buluşuyor Hollanda Ligi'nde şampiyon PSV
Sonraki Haber