YEREL SEÇİMLERE GİDERKEN…

Cumhur İttifakı sağlam. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli heyetler arası görüşmelerde tıkanan mevzular olursa hızla çözüme ulaştırıyor. Görünen o ki, iki partinin de seçim işbirliğinin ana hatları da, detayları da netleşmiş.

Hedef belli, Cumhur ittifakı belediyelerinde yine aziz milletimize hizmete devam. Millet ittifakında olan veya CHP ile etkin ve verimli olmayı bırakın en temel belediye hizmetlerinden mahrum kalan tüm belediyeleri kazanmak.

Millet İttifakı ise darmaduman. 14 Mayıs akşamı dağılmıştı. Toparlanamadı. 28 Mayıs itibariyle de tutabilene aşk olsun…

Masa altı partisi Hedep açıklama yapmış: Birinci ve ikinci oldukları her yerde kesinlikle aday çıkaracaklarmış. Diğer taraftan da kimseye kaybettirmek veya kazandırmak gibi bir duruşları yokmuş. CHP ile görüşmeye ise açıklar…

İyi Parti, onca türbülanstan sonra nihai mi bilinmez ama bir kez daha karar verdi: İttifak, işbirliği içine girmeyecek. “Özübaşına” tüm ülkede aday çıkaracak.

Söz konusu İyi Parti olunca emin olmak zor hatta mümkün değil. O kadar çok karar değiştiriyorlar ve bunu da aniden yapıyorlar ki, partilileri bile mevzuyu anlama güçlüğü içinde…

Fakat, öyle veya böyle açıkladığı bir kararı var. Kendi adaylarını çıkararak yerel seçimlere katılacaklar. Kimseyi desteklemeyecekler. İttifak, işbirliği gibi her ne ad altında olursa olsun CHP adaylarına payanda olmayacaklar.

Bir siyasi partinin kendi seçim stratejisini ortaya koyması, buna uygun davranışlar sergilemesi elbette doğaldır. Bu yönüyle aldıkları kararlara müntesipleri ve tabanı dışında kimsenin yorum yapması da makul değildir. İttifak kararı alsa da, tek başına olmayı tercih etse de kendi bileceği bir konu.

Burada CHP’lilerin tavır ve tutumları ilginç. Sanki İyi Parti bunlara sağdan oy temini için var. Kendileri ile ittifaka girmediler diye inanılmaz argümanlar üretiyorlar.

“Dün Cumhurbaşkanlığı’na layık gördüklerini bu gün niye belediye başkanlığında desteklemiyorlar?” yaygın dile getirilen soru…

Bunu diyenler kendilerinin Cumhurbaşkanı adayı olarak yere göğe sığdıramadıkları hazreti neden genel başkanlıklarına layık görmediklerini izah ettiklerini ise gören, bilen yok…

Neymiş, İyi Parti hiçbir yerde kazanamayacakmış…

Doğrudur. Ben de o kanaatteyim.

Ancak CHP kazanınca İyi Parti mi kazanmış oluyor?

“İyi Parti sizi ne için destekleyecek?” hadi biraz daha açık bir şekilde ifade edin…

İhale mi, kadro mu nedir, dilinizin altındaki?

Madem CHP adaylarına çok güveniyor, başarılı olduklarını düşünüyor, o zaman neden bu kadar “işbirliği” arayışında ki…

ELİM BİR KAYIP…

Mektep ve meslek yıllarımdan itibaren ağabeyim, çok değerli Mustafa Çalık bey vefat etti. Özgün bir insandı. Vatanseverdi. Yürekli ve yiğitti. Sözünü esirgemezdi. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Türkiye Günlüğü’nde oturur, Mustafa ağabeyi zevkle dinlerdik. Hayatımızda büyük bir boşluk olacak. Aileye, yakınlarına, sevenlerine, Türkiye Günlüğü ailesine ve aziz milletimize sabır ve baş sağlığı diliyorum.

Tüm yazılarını göster