Yeniçeri ocağının kapatılmasıyla sona eren gelenek

Osmanlı padişahlarının Yeniçeri Ocağı'na baklava ikramı geleneği olan "Baklava Alayı", Sultanahmet Meydanı'nda yeniden canlandırıldı. Etkinlikte, vatandaşlara ve turistlere 20 bin dilim baklava ikram edildi. Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın da katıldığı etkinlik aynı zamanda Yeniçeri ocağının kapatılmasının ardından unutulan geleneği yeniden canlandırmış oldu.

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel “Baklava Alayı” töreni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın katılımıyla Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Programda konuşan Bakan Kaya “Bu milletin bağrından çıkmış, bu milletin evladı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı sizlerin vereceği destekle başkan yapacağız” dedi.

Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick! Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Dilan Polat cezaevinde intihar etmeye kalktı!