Yeni salgın: Bu belirtileriniz varsa dikkat! Norovirüse yakalanmış olabilirsiniz

60 derece sıcaklığa kadar dayanıklı olan norovirüsün su ve gıdalara karışarak salgınlara yol açtığını belirten Uzm. Dr. Akif Çelik, Norovirüsler kalabalık ortamlarda hızla yayıldığını belirterek uyarılarda bulundu.

Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünden Uzm. Dr. Akif Çelik, son zamanlarda artış gösteren norovirüs ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Uzm. Dr. Akif Çelik, Dünya genelinde akut ishallerin büyük bir kısmından sorumlu tutulan sebebin norovirüs olduğunu belirterek “Norovirüs ilk kez 1968 yılında Amerika’nın Ohio eyaletine bağlı Norwalk’ta ortaya çıktı ve akut ishal bulgularıyla seyreden bir salgından sonra tanındı.

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick! Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Dilan Polat cezaevinde intihar etmeye kalktı!