Yeni Malatyaspor'un 'Gücü' yerinde...

Yeni Malatyaspor evinde Alanyaspor'dan sonra Ankaragücü'nü de devirerek alt gruptan kopmak adına kritik bir galibiyete imza attı. Sarı-Siyahlılar'ın tecrübeli golcüsü Adem Büyük, Süper Lig'de 13 gole ulaşırken, Ankaragücü'nün 5 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

Süper Lig'in 37. haftasında Ankaragücü'nü ağırlayan Yeni Malatyaspor, 3 puanı 2-1'lik skorla hanesine yazdırarak rahat bir nefes aldı. Doğu Anadolu ekibine galibiyeti getiren golleri Adem Büyük ile Benjamin Tetteh kaydetti.

Geçen hafta Erzurum deplasmanında 90+6'da yediği golle mağlup olan teknik direktör İrfan Buz yönetimindeki Malatya ekibi, düşme hattına bir adım daha yaklaşmıştı. Mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçta ilk yarıyı golsüz eşitlikle geçen Sarı-Siyahlılar, 55'te golü buldu. Karim Hafez'in ortasında topu kafayla ağlara gönderen Adem Büyük, takımı 1-0 öne geçirdi. 4 maçlık suskunluğunu bozan 33 yaşındaki forvet, 30 maçta 13 gol, 3 asist üretterek kariyerinin en golcü sezonuna ulaştı.

Ankaragücü'nde 61'de oyuna giren Geraldo, 66'da direkt kırmızı kart gördü. Benjamin Tetteh 77'de skoru 2-0 yaptı. Tabelayı belirleyen gol 90+3'te John Pantsil'den geldi: 2-1. Ganalı forvet Beşiktaş'a 2 gol atmıştı.

Bu galibiyetle puanını 40 yapan Yeni Malatyaspor, 38 puanda kalan Ankaragücü'nü geride bıraktı. İç sahada 4 maçtır bileği bükülmeyen İrfan Buz'un takımı evinde üst üste 2. galibiyetini aldı.

Hikmet Karaman yönetimindeki Ankaragücü ise 5 maçlık yenilmezlik serisini kaybetti. Başkentin Sarı-Lacivertli ekibi 38. haftada Gaziantep FK'yı ağırlayacak. Malatya ise Sivas deplasmanında...

Benzine ve motorine indirim geliyor! İşte güncel akaryakıt fiyatları 19 ilde dolandırıcılara SİBERGÖZ-38 Operasyonu! 51 şüpheli yakalandı İzmir hava durumu 6 Mayıs 2024
Sonraki Haber