YENGEÇ YENİAYI

Astrolog Hande Güç Onur yazdı

Astrolog Hande Güç Onur hguc@hotmail.com

 17 Temmuz 2023 saat 21.31 'de, Yengeç Burcunun 24 derecesinde bir yeniay gerçekleşecek. Su grubunda ve öncü bir burçta... Yeniaylar Güneş ve Ay'ın kavuşum anında gerçekleşirler ve başlangıç, yenilik enerjisi taşırlar. Eril ve dişil enerji yanyanadır. Yengeç burcu astrolojide yaşamdaki en temel ihtiyaçlarımızı sembolize eder. Barınma, güvenlik, aile, yuva, ev, vatan gibi konular hep Yengeç sembolizmini  yansıtır. Hatıralar, geçmişe dair gündemler, zihnin geçmişe yönelik çalışması, koleksiyonlar, biriktirme,  eski-antik eşyalar vb. de Yengeç burcunun yönettiği kavramlardır. Duygusal anlamda şevkat, sıcaklık, merhamet, güvende olma  gibi ihtiyaçlara yatkın oluruz. Zaten daha da duygusal bir yapıda oluruz. Yengeç burcunun yöneticisi zaten Ay'dır. Ay anadır, duygulardır en derin karmik yapıdır da aynı zamanda. En derin duygusal ihtiyaçlar, yakın ailevi ilişkiler, aile köklerimiz, geçmişimiz, anılarımız, çocukluğumuz hep yengeç temasıdır. Yengeç burcunda bir yeniay; beslenme, anne çocuk ilişileri, anne olma (çocuk sahibi olma), yuva kurma, vatan değiştirme, taşınma, ev değiştirme, ev ile ilgili düzenleme, dekorasyon, tadilat vb. her türlü konu,  evlenme vb. pekçok gündem getirebilir. Bunları hem bireysel hem de toplumsal yaşamlarımızda deneyimleyebiliriz. Sevdiklerimizin, ailemizin ihtiyaçları ile ilgilenmek zorunda da kalabiliriz.

 

An haritasında 6. evde gerçekleşen bu yeniay toplumsal anlamda, işçiler, çalışanlar, emekliler, işçi hakları, sendikalar, sağlık çalışanları, salgın hastalıklar (köpeklerle ilgili salgın hastalıklar ki kuduz vakaları mevcut), günlük rutinlerimiz ve evcil hayvanlar ile ilgili  konuları hayatlarımıza çekebilecektir. Yeni bir iş, iş-yaşam ortamı, bir evcil hayvan, ilgilenilmesi gereken yeni sağlık gündemleri getirebilir. 6. ev çalışanlar, hizmet sektörü, sağlık çalışanları demiştik; özellikle kamuda çalışan işçi, memur, emekliler ile ilgili, ihtiyaçlara yönelik yeni iyileştirmeler, düzenlemeler söz konusu olabilir. Yokluğunda bazı ses getiren durumlar oluşabilir.

Anın yükseleni de Kova burcunda. Kova burcu fütürist, hümanist bir yapıdır, yenilikçi, değişime açık ama biraz da isyankar... İşte tüm bunlar yeniay ve etki ettiği 15 günlük süreçte konu ve gündemlerin çevresini saran koşulları oluşturacak. Tabi Kova varsa işin içinde uzay, teknoloji, astroloji gibi kavramlarda yer alabilir. Deverede olan açılara bakarsak da özgürlük arayışı kaynaklı isyanlar artabilecektir. (Fransa'dakine benzer gündemler gibi, ve yine Fransa'da olayların artması söz konusu olabilir)

Yeni ay tam da düğümlerin değişmiş olduğu Plüton'un da düğümlerle net T karede olduğu bir dönemde Plüton'a karşıt atarak gerçekleşiyor. Yani gökyüzünde oldukça gergin bir büyük kare çalıştıracak. Yeniaylar başlangıçları sembolize eder dedik bu yeniayda aynı zamanda yoğun bir dönüştürücü enerji de hakim. Öyle ki hayatlarımızın ilgili alanlarında eski yapıları tamamen yıkacak gibi gözüküyor. Özellikle öncü burçların son 10 gününde doğmuşsanız en yoğun etkiyi alan grup sizler olacaksınız ve eskimiş kokuşmuş yapıları dönüştürüp yeni bir takım başlangıçlara yönelebileceksiniz. Yani Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar ... Plüto uzun bir süre Oğlak burcunun son derecelerinde bu alanı taradı aslında şimdi retro hareketi ile de son ütücü gibi :) bir kez daha üzerinden geçiyor.

 

  1. ev vurgusu yaşam alanlarımız, çalışma ortamlarımız, günlük rutin ve alışkanlıklarımız, sağlığımız ile ilgilidir. Ülkenin ise transitte 2. evini de etkiliyor ekonomik gündemler getirebileceğini vurguluyor. 2. ev maddi kazanımlar, kaynaklar, değerler, ülkenin üretimi, yatırımları ile ilintilidir. Gökyüzündeki kareli görünüm bu alanda enerjinin krizli ve kaotik çalışacağını vurgularken, halkın barınma, güvenlik, hatta belki evlenip yuva kurma gibi alanlarda yaşadığı sıkıntıları da gündeme getirecektir. İnşaat sektörü, kiracı-ev sahibi ilişkileri, ev ve ihtiyaç kredileri ile ilgili düzenlemeler getirilebilir. Ödemeler, primler gibi finansal alanlar da T.C. haritası etki alıyor.

Kısacası ekonomik koşullardaki olumsuzlukların aile kavramına, halkın en temel barınma, beslenme gibi ihtiyaçlarına nasıl yansıyacağına tanık olacağız. 4. ev yöneticimiz de zorlayıcı etkiler alıyor çünkü. Ve Aynı zamanda halkı temsil eden Ayımızın da yöneticisi. Ülkenin geleceğe yönelik hedeflerinde zorlayıcı etkiler alacağını da öngörebiliriz.

Ay düğümlerinin de 1,5 yıllık sabit burçları son derece zorlu etkiler altında bırakan Akrep-Boğa seyri sonlanıyor Yeniay günü ve düğümler Koç-Terazi aksına geçiş yapıyor. 29 derece ile başlayan bu geçiş aynı zamanda Kad Koç ile 20 Nisan tutulmasını da tetikliyor olacak ki Plüton zaten kareden tetiği veriyordu. Kad Koç, Gad terazi geçişi ile bireysel alanda daha savasçı ve mücadeleci olabileceğiz. Bireysel alanımızı sınırlarımızı zaten Satürn Balık transiti de destekliyor. Genel anlamda ilişkilerin, ortaklıların daha ön planda olduğu, bol bol evlenen ayrılan duydugumuz bir sürece giriyoruz. Plüton karesi ile de şu an büyük bir dönüşüm enerjisi hakim. Hem kollektif alanda, hem bireysel anlamda baskılara karşı mücadele etme enerjisi hakim. Bu durum bazı toplumsal olaylara da sebebiyet verebilecek. İlişkiler, ulaşma, diplomasi ile ilgili deneyimlerimizi kullanarak mücadele etmemizi istiyor gökyüzü. Burada Terazi alanı zorlanacak olan alan da denebilir. Nerede uzlaşmamız, nerede hasksızlığa ses çıkarmamız gerektiğini öğrenmemiz gerekecek. Ve rahatım kaçmasın diye mücadeleden kaçmak çok da kazanç getirmeyecek gibi gözüküyor. Özellikle toksik ilişkileri, çürümüş yapıları Plüton dokunuşu eleyebilir; 1,5 yıllık sürecin başlangıcı saydığımız şu süreçlerde... Yeniay da tüm bu kombinasyonu karelerken bazı önemli kararlar aldırabilir. Malum Venüs de retro sürecine girecek Aslan Burcunda. İlişkiler adına gündem zorlayıcı, enerjiler sevimsiz bir süredir de yazdığımız üzere. Yinelemek gerekirse bu büyük kare ve tutulma tetikleri dünya çapında toplumsal olayları da tetikleyebilir. Koç un savaçcı, öncü, mücadeleci enerjisi, yönetimleri, özgürlükçü olmayan düzenleri değiştirmek adına aktive olmuş oluyor çünkü.

Yeniay Alfa Canis Minör- Procyon- isimli bir sabit yıldızda gerçekleşiyor. Alfa bir yıldız. Yengeç burcundaki sabitler sürü kavramı ile ilintilidir Procyon  ise sürünün tedavi edicileri, doktroları, eczacılarıdır. Hemşireler, şifacılar, okültler, maji ve büyü ile ilgilidir. Bir simya yıldızıdır. Kısa vadeli ama hızla gelişen fırsatlar; hayatta hızla gelişebilecek olan yapıları gösterir Procyon. Cesur ve ne istediğini bilen bir enerjidir. Procryon ve Sirius Yengeç burcunun  bu iki alfası da Fransa ile ilintilidir. Bu nedenle demin de yazdığım üzere Fransa'daki olaylar tetik alabilir. Bir diğer etkili sabit ise yılan, akrep, böcek sokmalarında artış getirebilir bu anlamda da dikkat etmekte fayda var bu 15 gün boyunca.

Yeniay'da bir diğer önemli konu da Ay'ın deklinasyon dışı olması. Bu son derece kontrolsüz çalışan bir enerjidir. Kararsız ve dürtüsel bir yapının böyle kareli bir kombinasyona dahiliyeti ani ve bir anda alevlenen olaylar getirebilir maalesef.

Bunun yanısıra yeniay güzel açılar da alıyor. Neptün'den üçgen, Uranüs'ten ise sextil alırken, hem yaratıcı, sanatsal ve romantık bir enerji verirken; hem de yaşamlarımızda bazı değişimleri de akışta zorlanmadan yapabileceğimizi gösteriyor. Yenilikçi, özgürlükçü bir yapı veriyor ve uyum sağlamamızı kolaylaştırıyor. Sezgilerimizi kullanmamızı ve yeniliğe açık olmamızı söylüyor aslında. Aksi halde enerji zorlayıcı.

İletişime dikkat gereken bir gökyüzü, iletişim kazalarına, abartılı söylemlere, yanılgılara açık bir enerji var. Anlaşmalar, imza atma için uygun değil. Trafikte de dikkatli olmakta fayda var. Ekonomik adımlar için risk almaya asla uygun değil görünüm. Venüs hala apexte hem manipülasyona hem yanlış, yanılsamalı kararlara açık finansal anlamda enerji.

 

Genel bir bilgi olarak da yeniaylarda değil de 3-4. hilalde başlangıçları gerçekleştirmek daha doğrudur zaten. Bir diğer not da hafta içi Merkür yine deprem anı tetiği verecek artçılarda artış görülebilir ki zaten tutulma tetikli de bir süreçte olacağız. Doğal afetler ve ani hava koşulları görülebilecek maalesef.

Bu yeniayla hayatlarınıza her ne dahil olursa olsun güçlü bir enerji akışı ile, göremediklerinizi göstermeye,  ve her anlamda sizleri şifalandırmak adına  belki biraz dönüşüme ve değişime  zorlamaya çalışabilir. Akışla uyumlu ilerlemek, sezgilerinize güvenmek, yenilikten korkmamak süreci kolaylaştıracaktır. Gelen hayırla gelsin yaşamlarınıza...

Sevgilerimle ...

Hande Güç Onur

Tüm yazılarını göster